Timisoara

Mai smart, mai eficientă: 4 tendințe inovatoare în stomatologie

Mai smart, mai eficientă: 4 tendințe inovatoare în stomatologie

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
Digital Metrics
Vizualizari
281

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din fericire, lumea este într-o continuă modernizare și evoluție - tehnici, aparaturi și soluții din ce în ce mai inovative. Iar lumea stomatologică nu face excepție. Medicina a devenit ultra-performantă, iar asta nu poate decât să ne bucure: mai multe soluții inovative înseamnă mai multe cazuri rezolvate cu succes.

Alături de specialiștii EndoLearning, un hub de educație unde poți participa la cursuri de stomatologie, ți-am pregătit cele mai noi 4 tendințe inovatoare în stomatologie.

1. Stomatologia digitală
Era Covid-19 ne-a pus față în față cu provocarea de a rezolva cazurile stomatologice de la distanță: în tot acest timp, stomatologia digitală (telestomatologia) a căpătat din ce în ce mai mult contur. Pentru pacienții infectați sau care pur și simplu nu puteau ajunge la cabinet, medicii stomatologi au venit cu soluția de a-i examina digital, de la distanță. Firește, această modalitate de control nu înlocuiește serviciile fizice și nici nu se ridică la precizia lor, însă sunt o soluție de urgență de care chiar avem nevoie.

2. Printarea 3D
Înainte, pregătirea unor materiale stomatologice putea să dureze și luni de zile. De ceva ani însă, implanturile sau chiar gutierele de protecție sunt realizate în doar câteva zile cu ajutorul imprimării 3D - mai exact, a tehnologiilor CAD / CAM (computer-assisted design) și CAM (computer-assisted manufacturing). Printarea 3D este o tendință inovatoare care ia cu asalt din ce în ce mai multe domenii, iar stomatologia nu face excepție. Mulțumită acestei tehnologii, avem parte de rezultate mult mai eficiente, precise și rapide.

3. Laserul
Tehnologia laser este printre cele mai utilizate, îndrăgite și necesare tehnologii care au revoluționat cu totul stomatologia. Utilizarea laserului în stomatologie vine cu nenumărate avantaje:

  • durerea pacientului este extrem de redusă
  • procedurile devin minim-invazive
  • sângerarea este minimă sau inexistentă
  • laserul nu impune folosirea anesteziei
  • sunt complet sigure pentru pacienții cu alte afecțiuni.

4. Educație dentară
Educație dentară se face, am putea spune, din totdeauna. Totuși, astăzi, educația dentară pe care o avem la dispoziție este mai performantă ca niciodată. Astăzi, ca dentist, e mai ușor ca nicicând să te perfecționezi continuu - deoarece ai la dispoziție cursuri de implantologie, seminarii, webinarii și conferințe la care poți participa. Toate acestea, ca tu să poți oferi servicii mai calitative. Și să ai o proporție cât mai mare de cazuri rezolvate cu succes.

Chiar dacă nu pare cea mai mare reușită a domeniului, educația dentară pe care o avem astăzi la dispoziție reprezintă un salt uriaș - practic, când vorbim despre stomatologie, învățarea nu se oprește niciodată. Așa că un curs hands-on în implantologie, de exemplu, te va ajuta să rămâi în permanență la curent cu noutățile din domeniu. Iar asta e vital, dat fiind că vorbim despre un domeniu în care (din fericire) modernizarea este continuă.

Lumea se schimbă, iar stomatologia ține pasul. Și asta nu poate decât să ne bucure. Când avem la dispoziție atâtea tendințe inedite și inovatoare, nu înseamnă decât că vom avea o rată mai mare de succes - deci mai mulți pacienți fericiți.