Timisoara

Anunt Diamant Medissa Vita

Medissa Vita Timisoara - Biorezonanta - Nutritie - Aromaterapie - Terapia cu plante - Cristaloterapie - Bioenergoterapie - Terapia Bowen - Terapii Access - Theta Healing - Cromoterapie - Remedii florale Bach - Terapia vibrationala Rife - Oncoterapie

https://nutritie-biorezonanta.ro

« Mai incearca!» - Alexandru Boca, Andra Adina Maria Ciocoiu, Iulian-Augustin Iftodiu si Andrei Parauşanu

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 8 ani si 2 saptamani
Vizualizari
1092

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

« Mai încearcă!» - la final de martie, la Casa Artelor
Un exercițiu plastic multimedia. Aceasta este următoarea propunere lansată de galeria Pygmalion din cadrul Casei Artelor. “Mai încearcă” este titlul sub care patru artiști, studenți la Facultatea de Artă și Design din Timișoara (Alexandru Boca, Andra Adina Maria Ciocoiu, Iulian-Augustin Iftodiu și Andrei Părăuşanu) își expun lucrările, într-un demers curatoriat de Anouk Lederlé.

Un titlu provocator, ales intenţionat pentru această expoziţie. Discutăm despre o căutare a identităţii între o lume reală şi una virtuală, între realitatea socială şi consumerism. Despre dorinţa de a transcende această realitate, de a o înfrunta, de a se situa într-un demers de rezistenţă. Rezilienţa ca stil de viaţă. Ca o forţă liniştită care ne ajută să traversăm această perioadă agitată şi să privim către viitor.

Obiectivul acestei expoziţii este încurajarea tinerilor artişti, punerea în valoare a tinerei creaţii româneşti. Dorim să oferim tinerilor artişti posibilitatea de a-şi expune lucrările. Pe scurt, de a-şi încerca norocul, de a încerca pentru a reuşi.” – spune Anouk Lederlé, curatoarea expoziției.

Vernisajul are loc joi, 24 martie, la ora 18.00. Expoziția rămâne deschisă până în 4 aprilie.

Despre artiști

Alexandru Boca (n.1990)
Student, anul III, secţia Fotografie şi video – procesarea imaginii pe calculator, Facultatea de Arte şi Design, Universitatea de Vest, Timişoara. În 2012 a absolvit specializarea Publicitate, a Facultății de Ştiinţe Politice, Filosofie şi Ştiinţe ale Comunicării în cadrul aceleiași universități.
Interese : cinematografie, artă video, film experimental, performance, multimedia, scurt-metraj, fotografie (analogică / digitală), meditație, lectură, filosofie.

Andra Adina Maria Ciocoiu (n. 1989)
Doctorand al Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest din Timişoara. Începând cu anul 2008, a participat la diverse expoziţii de grup, bienale, festivaluri, saloane. In 2011, a câştigat Premiul special pentru sculptură, în cadrul Bienalei Internaţionale de pictură, grafică şi sculptură de la Arad.
Interese: land art, spaţiul public, sculptura cinetică manuală.

Iulian-Augustin Iftodiu (n.1989)
Masterand în cadrul Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii de Vest Timişoara. Din 2014, a participat la diverse expoziții de grup (Timișoara, Lupeni) şi a avut o expoziție personală la Lupeni - Galeria Iosif Tellmann. În 2015, este nominalizat la Premiul pentru tineret, UAPT, Salonul anual de arte vizuale (Timișoara) şi pentru PREMIUL SMB9 mixed-media - „THE BOX” acordat de Filiala de Pictură, Bucureşti.
Interese : pictură - „Am ales argoul datorită caracteristicilor lui care țin de expresivitate, plasticitate, cât și expresiilor care sunt oarecum familiare publicului, pe care le și folosesc. Expresivitatea este accentuată de metafore survenite în conversație, cu efect ironic.”

Andrei Părăușanu (n. 1991)
Masterand în cadrul Facultăţii de Arte şi Design a Universităţii
de Vest Timişoara. Din 2011, a participat la diverse expoziţii de grup,
bienale, festivaluri, saloane (Timișoara, Arad, Brașov, Bucureşti). În 2014, participă la Bienala din Pancevo pentru « Banat Pavilion ». În 2015, a publicat « A phenomenology of recomposing colours », RevArt n°22/2015.
Interese : cercetare - filosofie – matematica, sculptura, multimedia.

Anouk Lederlé este curatoarea acestei expoziţii, « Mai încearcă ! »
Rezidentă în Timişoara din 2013, Anouk Lederlé este titulara unui Master de Management şi Politici culturale obţinut la Universitatea de Arte din Belgrad.
Şi-a îmbogăţit experienţa în Balcani ca voluntară în cadrul festivalurilor de cinema ASTRA (Festival de Filme documentare) de la Sibiu şi TIFF (Festivalul internaţional de film Transilvania) de la Cluj-Napoca. A animat diferite ateliere precum proiectul « Primul meu film de buzunar » pentru Institutul francez din Skopje (Macedonia). Foarte implicată în prima ediţie a Bienalei „Art Encounters” de la Tmişoara, este în prezent manager cultural pentru diferite alte proiecte.

Redactor al revistei « Hajde », scrisul şi fotografia sunt pentru ea două mijloace de comunicare care îi oferă posibilitatea de a transmite mai departe pasiunea sa pentru Balcani.