Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Managementul neuropatiei diabetice

Managementul neuropatiei diabetice

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
481

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Neuropatia diabetică este cea mai frecventă complicație cronică a diabetului care afectează sistemul nervos periferic și autonom. Diagnosticul se bazează pe simptome, istoric și examen fizic. Diagnosticarea neuropatiei diabetice se realizează prin efectuarea electromiogramei (EMG) și a testelor de conducere nervoasă.

Diagnosticarea neuropatiei diabetice din stadiul pre-diabetic este importantă pentru pacienți. În acest caz, poate fi efectuat un test oral de toleranță la glucoză pentru a confirma sau exclude suspiciunea de prediabet sau diabet. În același timp, se recomandă începerea cât mai curând posibil a tratamentului pentru durerea neuropată. Inițierea tratamentului precoce ameliorează durerea și îmbunătățește calitatea vieții. Cel mai frecvent factor de risc este hiperglicemia cronică. Debutul și progresia neuropatiei sunt asociate cu lipsa controlului glicemic atât în diabetul de tip 1, cât și în diabetul de tip 2.

Managementul neuropatiei diabetice începe în momentul în care pacientul a fost diagnosticat. Prevenția, diagnosticarea precoce și tratamentul acestei boli reprezintă o adevărată provocare pentru medici deoarece rezultatele nu sunt întotdeauna cele așteptate. Managementul neuropatiei include măsuri terapeutice în ceea ce privește tratamentul simptomatic și mecanismul patogenic.

O bună gestionare a neuropatiei diabetice este prevenția, iar cel mai indicat lucru este să fie încetinită progresia leziunilor nervoase. Prevenirea leziunilor nervoase se poate face prin controlul corespunzător al glicemiei. În ceea ce privește măsurile terapeutice, acestea includ: prevenția, tratamentul patogenic și cel simptomatic. Obiectivul terapeutic este reprezentat de îmbunătățirea calității vieții pacienților. Tratamentele patogenice uzuale sunt: acidul alfa-lipoic și benfotiamina utilizată pentru corectarea deficitului de vitamină B1.

Pentru managementul neuropatiei diabetice, se recomandă evitarea factorilor de risc care pot contribui la progresia bolii: hiperglicemia susținută, fluctuațiile glicemiei și fumatul. Un alt tratament adecvat pentru neuropatia diabetică este reprezentat de controlul glicemiei, ceea ce poate încetini progresia bolii. Pentru persoanele cu vârsta de peste 59 de ani este recomandat ca nivelul zahărului din sânge să fie între 80 și 120 mg/dl.

Încetinirea progresiei leziunilor nervoase se poate realiza prin:
- Respectarea recomandărilor medicului privind îngrijirea piciorului diabetic;
- Menținerea controlului tensiunii arteriale;
- Efectuarea exercițiilor fizice și abordarea unei alimentații sănătoase;
- Renunțarea la fumat;
- Evitarea consumului ridicat de alcool.
Practicarea unui stil de viață sănătos contribuie la un management bun al neuropatiei diabetice. Iată câteva recomandări:
- Menținerea tensiunii arteriale sub control: tensiunea arterială ridicată și diabetul zaharat cresc riscul de complicații, afectează vasele de sânge și reduc fluxul sanguin. Medicul va recomanda un interval în care să fie menținută tensiunea arterială.
- Alegeți o alimentație sănătoasă: o dietă echilibrată care include o varietate de alimente sănătoase – în special fructe, legume și cereale integrale. De asemenea, porțiile trebuie să fie mici și dese, ceea ce ajută la menținerea greutății corporale normale.
- Mișcare în fiecare zi: activitatea zilnică protejează inima și îmbunătățește circulația sângelui care are un rol important în menținerea glicemiei și a tensiunii arteriale. Medicii recomandă 30 de minute de exerciții moderate în fiecare zi, realizate de trei ori pe săptămână. Pentru pacienții cu neuropatie diabetică se recomandă activitățile care nu implică greutăți, cum ar fi pedalatul pe o bicicletă medicinală.
- Renunțați la fumat: tutunul poate crește riscul de infarct de miocard și de accident vascular cerebral. Totodată, se pot dezvolta și probleme de circulație la nivelul picioarelor.

Testul Michigan - Esențial pentru pacienții afectați de neuropatie diabetică


Testul Michigan
este o metodă de testare acreditată și utilizată la scară largă care ajută la depistarea neuropatiei periferice și a piciorului diabetic. Metoda este una simplă, neinvazivă și precisă. Prin utilizarea testului Michigan pacientul poate preveni apariția complicațiilor generate de diabet prin descoperirea simptomelor incipiente. Testul Michigan se poate realiza fie de către medic, fie de către pacient (prin autoevaluare). În cadrul consultației, pacientului îi vor fi examinate membrele inferioare (fără șosete și pantofi), iar orice anomalie va fi marcată prin acumularea de puncte.

În ceea ce privește autoevaluarea, testul (durează aproximativ 10 minute) cuprinde 15 întrebări. În urma rezultatului obținut puteți identifica simptomele neuropatiei diabetice. Ideal este ca testarea să fie efectuată de pacient o dată la 6 luni.

Anunt Diamant Salsa Rebels

Salsa Rebels Timisoara ofer cursuri de salsa, bachata, kizomba si cha cha.
https://salsarebels.ro