Timisoara

Managementul platilor in afacerile internationale

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1063

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Cursul prezinta caracteristicile modalitatilor de plata utilizate în decontarea operatiunilor de export – import, precum si criteriile care stau la baza selectarii celei mai avantajoase solutii de plata. Va fi evidentiat modul diferit de abordare pe care îl are o firma romaneasca atunci cand intentioneaza sa intre într-o tranzactie cu un partener extern, atat ca exportator cat si ca importator. Optiunea în contractul extern pentru o anumita tehnica de decontare, trebuie corelata si cu conditia de livrare, cu documentele comerciale si financiare, cu solicitarea/sau nu a unei scrisori de garantie bancara etc. Se vor explica metodele prin care o tranzactie riscanta poate fi transformata într-o tranzactie sigura pentru ambii parteneri comerciali.

Participantii vor afla care sunt responsabilitatile exportatorilor si importatorilor conform reglementarilor internationale ale Camerei de Comert International de la Paris - ICC (INCOTERMS 2010, Publicatia 600 privind acreditivele documentare, Publicatia 522 privind incasso-urile si Publicatia 758 privind garantiile la cerere), si cum, prin alegerea celei mai optime modalitati de plata si/sau garantare, se pot derula afaceri eficiente si sigure.

Fundamentarea conceptelor teoretice se va realiza prin analizarea unor studii de caz reale, din cazuistica operatiunilor de plati si garantii în derularea operatiunilor de export – import.

Grup Tinta
Persoanele care activeaza în departamentele operationale de export, import, marketing, financiar-contabil, juridic, transportatori, asiguratori, declaranti vamali etc.

Tematica
•Modalitatile de decontare a tranzactiilor în comertul international - avantaje si dezavantaje
•Garantarea prestatiilor si a platilor într-un contract comercial international
•Scopul si aplicabilitatea INCOTERMS, delimitarea responsabilitatilor si riscurilor; noutatile aduse de Incoterms 2010 (în vigoare de la 1 ian. 2011); impactul INCOTERMS asupra contractului comercial international
•Documente comerciale si financiare utilizate în comertul international – caracteristici, beneficii suplimentare care pot fi obtinute prin utilizarea lor
•Acreditivul documentar: concept, caracteristici, mecanism de derulare; clasificare; controlul documentelor în utilizarea acreditivului documentar, avantaje/dezavantaje si elemente noi aduse de Publicatia nr. 600 a ICC, în vigoare de la 1 iulie 2007 (versus Publicatia nr. 500)
•Incasso-ul documentar: concept, caracteristici, mecanism de derulare, clasificare, cai si metode de atenuare a riscului de plata la incasso, Publicatia nr. 522 a ICC
•Dispozitia de plata externa: caracteristici, clasificari, mecanism de derulare
•Scrisoarea de garantie bancara: concept, elemente, tipuri de scrisori de garantie bancara utilizate în operatiunile de export-import, în functie de etapa în care se afla derularea tranzactiei; elemente noi aduse de Publicatia nr. 758 a ICC, în vigoare de la 1 iulie 2010 (versus Publicatia nr. 458)
•Întrebari si raspunsuri

Informatiile vor fi prezentate în format .ppt si transpuse într-un suport tiparit.

Filtre eveniment

Tip eveniment: Seminare