Timisoara

Mancare sanatoasa - un hobby sau o necesitate?

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 luna si 1 saptamana
Vizualizari
1966

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Ai dreptul să te vindeci, la fel cum ai dreptul să previi diverse afecțiuni, prin tot ce înseamnă adaptare la mediu, prin cunoașterea și gestionarea cuvenită a factorilor externi: hrană, emoții, stres, flexibilitate în fața vieții. Toate acestea ne aparțin întreaga durată a vieții, sunt drepturi de care ne putem bucura, dar pentru asta avem nevoie de preocupare și înțelegere. Nu putem trăi absenți din esențialul firii noastre. Nu putem să ne lăsăm pradă unei minți intrate pe pilot automat, mănați înainte doar de pulsul dat de plăcerile înșelătoare, ori de reclamele apetisante.
Tu știi intuitiv cele care-ți sunt de folos, dar pentru aceasta ai trebuință de atenție asupra ta, să te cunoști și să te prețuiești.

Ai puterea de a înțelege capcanele vieții, ai puterea de a te elibera de această cultură periculoasă a stresului în care trăim. Descoperă puterea salvatoare a alimentelor pentru a păstra starea de sănătate, pentru a te vindeca și salva, iar aceste lucruri vor schimba totul în viața ta.

În momentul de față umanitatea trece printr-o eră a nutriționismului tradusă printr-o adâncă criză nutrițională. Nu fac referire aici la deficitul de alimente și la faptul că oamenii mor de foame în anumite regiuni ale lumii, mă refer la o criză în acele regiuni în care oamenii au acces la toate tipurile de alimente, naturale și chimizate, preparate și conservate. Criza nutrițională se referă la alegerile oamenilor în aceste condiții de abundență, în care opțiunile lor sunt practic neconditionate.

Hipocrate, părintele medicinei, spunea in urma cu peste 2000 de ani - și o făcea în cunoștință de cauză, sigur! - ”hrana să vă fie medicament și medicamentul vostru să fie hrana.” Oare, de ce ne depărtăm de acest concept, iar depărtarea de el înseamnă oare evoluție, cu adevărat?

Mâncatul sănătos este pentru unii dintre noi un ”hobby drăgălaș”, mereu spun asta. Sunt oameni care aleg să cumpere alimente cât mai simple și curate, plătesc poate mai mult și caută mai mult aceste produse, dar consumă mult mai puțin decât cei care nu fac alegerile conștient. Este relativ bizar astăzi, ce înseamnă să mănânci sănătos, având în vedere câte mesaje/reclame/trenduri alimentare sunt pe piață.

Atât de ușor se cade în capcana alegerilor greșite, cumpărând acele alimente cu putere inflamatoare, ce pot cauza: creșterea bruscă a glicemiei, ulcere, blocarea arterelor, ceață mentală, blocarea ficatului, edeme, pierderea enegiei - acele elemente care ne secătuiesc de energie și hrănesc agenți patogeni din corp, cei care devastează starea de sănătate.

Fructele, legumele, plantele aromatice, algele marine, condimentele - toate sunt un ”hobby drăgălaș”, cu care ne putem ocupa fiecare dintre noi până când oamenii de știință vor descoperi remediile multor boli la care încă nu avem vindecare. Oare... acest ”hobby drăgălaș” poate deține adevăratele remedii împotriva îmbolnăvirilor sau în vindecare? Ele previn și vindecă mare parte dintre acestea? Poate că puterea lor de prevenție și videcare acționează pe un nivel la care noi nici nu avem puterea încă de integrare a lor. Și totuși, noi știm de proprietățile pe care le au, dar nu știm să profităm la maxim de puterea acestora.

"Oricine ar trebui să fie în stare să realizeze enormitatea crimei comise de părinții care spun copilulului să nu-și strice pofta de mâncare consumând un fruct înaintea mesei." - Ashavir Ter-Hovanessian (Aterhov), Profetul Uitat - preluat de la Cristela Georgescu

Autor