Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Markere vs. acuarele - ce alegi pentru copilul tău?

Markere vs. acuarele - ce alegi pentru copilul tău?

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Apartine de
DWF
Vizualizari
601

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Dacă ai un copil pasionat de desen, sau dacă vrei să îi dezvolți pasiunea pentru această artă, atunci ar trebui să știi că startul este foarte important. Da, noțiunile de bază sunt cheia în desfășurarea unei activități artistice, la fel și talentul, însă uneori este nevoie și de elementele efective de realizare a proiectelor, cum ar fi spre exemplu accesoriile pentru colorat. Punem așadar față în față markerele și acuarelele, pentru a vedea care dintre acestea sunt cele mai potrivite produse pentru a-i oferi copilului suportul necesar pentru a-și exersa talentul.

Markerele oferă posibilitatea trasării contururilor cu ușurință

Una dintre cele mai mari provocări pentru copii este cea a respectării regulii de contur. Cu markere este mult mai ușor să traseze liniile ajutătoare de care ai nevoie, deoarece vârful acestor markere oferă stabilitate mâinii și o trasare impecabilă a liniilor. Unele game de markere, precum Copic Ciao, sunt special create pentru începători și au incluse în design elemente de siguranță pentru cei mici (cum este capacul perforat al unui marker Copic Ciao). O astfel de gamă de markere conține culori foarte apropiate ca și tonalități, ceea ce înseamnă că chiar și un începător va putea să creeze gradienți de culoare (sau blending).

Un lucru foarte important este faptul că cerneala din aceste markere este pe bază de alcool (deci se va usca foarte repede) , iar produsul are două vârfuri, unul lat, forma de daltă clasică care se folosește pentru a acoperi cu culoare regiuni mai mari dintr-o culoare și unul tip pensulă, ușor flexibil - care ajută pentru realizarea blending-ului și pentru aplicarea mai fină a culorii. Markerele Copic oferă și o soluție eficientă prin prisma faptului că pot fi reumplute la nevoie (gama Copic Sketch), deoarece există și această posibilitate, folosind metoda de refill cu culori originale.

Deși în general părinții consideră că markerele nu formează dexteritatea necesară pentru desen, în realitate tocmai trasarea cu ajutorul unui suport de tip cariocă este exact noțiunea primară pe care un copil o poate învăța. Să nu uităm faptul că mai înainte de colorare efectivă copilul învață să traseze linii și contururi, să descopere forme și abia mai apoi să le umple, conform indicațiilor și codurilor de culoare.

Acuarelele oferă copilului viziunea spațială

Acuarelele sunt cu siguranță mai ușor de utilizat decât markerele, însă este greu să pui în balanță cele două produse. În mare parte, ambele se adresează exersării unei anumite veleități în domeniul artei, însă ele au moduri diferite de utilizare și bineînțeles și caracteristici diferite. Totuși, acuarelele oferă o libertate de mișcare mai mare copilului, prin prisma ”mâinii libere” pe care acesta o are atunci când conturul este deja definit. Acuarelele se aplică cu ajutorul pensulei, ceea ce înseamnă ca un copil va trebui să își exerseze și atenția pentru a stabili când este momentul în care pensula trebuie reîncărcată cu apă și culoare.

Un alt beneficiu al acuarelelor (mai ales dacă alegi acuarele cu miere cum sunt cele din gama I am artist de la Nevskaya Palitra) este faptul că un copil poate face primii pași în amestecul culorilor, ceea ce se poate dovedi un exercițiu extrem de util pentru buna înțelegere a felului în care funcționează culorile atunci când se combină. Primii pași în teoria culorii pot fi direct cu pensula pe hârtie, prin propria experiență.

Dacă pe lângă un set de acuarele pentru copii mai adaugi și câteva pensule în forme și dimensiuni diferite, experimentele cu diferitele tipuri de tușe și ceea ce se poate obține cu ele sunt nelimitate. Nu uita că există pensule sword, pensule rotunde, pensule late, pensule liner (toate disponibile in mai multe tipuri de dimensiuni) sau chiar pensule evantai pe care le poți adăuga în setul de pictură al micului artist, pentru a-i oferi cât mai multe instrumente pentru a face primii pași în lumea artei.

Din această perspectivă, joaca cu acuarelele ar putea fi un bun prim pas dacă copilul tău este la început, mai ales dat fiind faptul ca experiența în sine îi poate deschide apetitul pentru a exersa forme și linii noi, pe viitor. Dacă copilul tău a demonstrat deja o pasiune pentru artă și deja a exersat mai multe medii, investiția într-un set de markere Copic poate fi de folos pentru a-și rafina talentul.

Cum să alegi între markere și acuarele?

Cel mai indicat este să alegi produsul necesar în funcție de nivelul de dezvoltare al copilului, dar și de ceea ce îi face cu adevărat plăcere să lucreze. Pentru început, acuarelele îi vor oferi șansa de a studia și exersa culorile, pe când, dacă deja și-a maturizat talentul, markerele îi vor oferi posibilitatea de a-și duce desenele și coloratul la nivelul următor

Firește, în definitiv poți cumpăra ambele tipuri de produse, urmând să întrebi copilul cu ce ar dori să lucreze și ajutându-l efectiv să exerseze cu aceste produse. În timp, aptitudinile se vor transforma în reflexe, iar atunci și markerele și acuarelele își vor fi îndeplinit menirea.

Sursa foto: unsplash.com/photos/10AH6fV6Iz8

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii