Timisoara

Marsul pentru Viata

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Vizualizari
2143

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 23 martie 201912:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

„Strigătul mut” pentru dreptul la viață – un „strigăt neauzit pentru Sensul vieții” care este Hristos
Avortul reprezintă astăzi un fenomen social, cu consecință directă asupra scăderii natalității și reprezintă, implicit, o reală amenințare demografică asupra existenței unui neam. Studiile recente trag un semnal de alarmă, arătând că, în fiecare zi, în România, au loc circa 400 de întreruperi de sarcină, înregistrate în centre medicale specializate.

România se situează pe primul loc la numărul de copii avortați din Europa și, alături de Rusia, e singura țară din lume a cărui număr de copii avortați a depășit numărul populației în viață. Este printre țările din UE cu cel mai mare număr de adolescente care rămân însărcinate. Mai mult de jumătate dintre adolescente (12-19 ani) își întrerup sarcina. În fiecare an, în România sunt avortați cca 100.000 de copii, ceea ce reprezintă aproximativ 1 din 3 copii concepuți.

România este printre țările Europei de Est cu cea mai mare pierdere a populației în istoria modernă, numărul deceselor depășind numărul nașterilor (rata alarmantă a avorturilor, emigrări, natalitate scăzută). Comparând sporul negativ al populației României cu cifra totală a avorturilor putem constata că, dacă toate femeile care au renunțat la sarcină ar fi fost consiliate spiritual și sprijinite în mod concret, material și cu facilități, printr-o strategie națională, să aleagă viața pentru copiii lor nenăscuți, astăzi România ar fi putut avea un spor natural pozitiv.