Timisoara

Martie la Pentru Voi

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
876

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In final de martie, Fundaţia „Pentru Voi” a marcat Ziua Mondială a Sindromului Down (21 martie) printr-o întâlnire între un grup de timişoreni cu Sindrom Down cu studenţii Universităţii de Medicină şi Farmacie Victor Babeş din Timişoara, pentru a le oferi o nouă perspectivă asupra abilităţilor persoanelor cu Sindrom Down.
Luni, 24 martie 2014, a avut loc primul concert caritabil de muzică populară „TOT BANATU-I PENTRU VOI”, organizat de Fundaţia „Pentru Voi” în parteneriat cu TVR Timişoara, pentru a sustine participarea grupului Pentru Voi Band la finala Festivalului European de Muzică pentru Persoane cu Dizabilităţi Intelectuale, ce va avea loc în perioada 1-3 mai 2014 la Stockholm în Suedia.

La întâlnirea de la Medicină au participat un grup numeros de studenţi de la facultăţile de medicină generală, medicină dentară şi farmacie şi cadre didactice de la instituţiile menţionate, care au prezentat informaţii ştiinţifice despre această afecţiune. De asemenea, au fost prezente şi alte persoane cu Sindrom Down, părinţii acestora şi ziarişti. Tuturor celor prezenţi le mulţumim din inimă şi pe această cale.

Beneficiarii cu Sindron Down au povestit studenţilor despre activităţile pe care le desfăşoară la Fundaţia „Pentru Voi”, despre importanţa socializării şi obţinerii unor venituri proprii, precum şi despre călătoriile la care au luat parte. După întâlnirea de la Facultatea de Medicină, sărbătoriţii zilei au servit prânzul la Pizzeria La Maria.

La concertul „TOT BANATU-I PENTRU VOI”, alături de Fundaţia „Pentru Voi” au fost marii artişti bănăţeni TIBERIU CEIA, FELICIA STOIAN, DUMITRU TELEAGĂ, DORIANA TALPEŞ şi CIPRIAN POP, precum si cunoscuta realizatoare radio, Adriana Marascu, reuşind să adunăm fonduri pentru a împlini visul Pentru Voi Band de cânta pe scena Eurovisionului de la Stockholm.

Atmosfera evenimentului a fost una deosebită, plină de emoţie atât de partea organizatorilor, cât şi a participanţilor, care au fost martorii unor recitaluri de excepţie şi ai unui duet inedit între marele rapsod al cântecului popular bănăţean, TIBERIU CEIA şi Ghizela Ghereben, beneficiar de servicii sociale la Fundaţia „Pentru Voi” şi componentă a formaţei Pentru Voi Band. Totodată, concertul nu a fost lipsit de surprize, fiind organizată şi o tombolă cu premii precum vouchere la restaurant şi spa, produse de îngrijire, articole de artizanat şi un telefon mobil de care s-au putut bucura cei care au achiziţionat bilete la joc. Sponsorii evenimentului au fost CBA Nimara Consulting SRL, Clubul Rotary, Vinoteca Tohani, Clinica Medicală Profilaxis, Arena Aqua Sport, Casa Bunicii, Life Care, Casa cu Flori şi Eternity, iar partenerii media au fost Radio Timişoara şi Ziua de Vest.

"Mulţumim tuturor celor care ne-au sprijinit în realizarea acestor evenimente emotionante, prin care am incercat să ajungem la timisoreni care ne cunosc mai puţin si să le demostrăm că deşi sunt diferiţi, beneficiarii noştri nu sunt mai puţin valoroşi" a declarat Laila Onu, director executiv.