Timisoara

Masa festivă de Crăciun: 5 idei de decorare

Masa festivă de Crăciun: 5 idei de decorare

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 2 saptamani si 4 zile
Vizualizari
44

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Crăciunul este un eveniment cu totul special, iar mulți dintre noi îl sărbătoresc alături de familie și prieteni, în jurul unei mese pline de bunătăți. Fără îndoială, acesta reprezintă momentul cel mai așteptat pentru că locuințele tuturor sunt pline de zâmbete și bucurie. Masa de Crăciun a devenit o adevărată tradiție, de aceea fiecare dintre noi încearcă în an de an să creeze cel mai frumos aranjament.

Până la urmă, doar un decor festiv poate să completeze armonios delicatesele pregătite cu ocazia acestei minunate sărbători. Bineînțeles că trebuie să aranjezi corect vesela, tacâmurile și paharele ca la carte, însă este imperios necesar să creezi un design spectaculos pentru Crăciun. Dacă ai nevoie de inspirație, iată câteva idei ingenioase de decorare:

Realizează un decor romantic elegant

Cu toate că vorbim de o sărbătoare a păcii și bucuriei, pentru organizarea mesei festive poți lua în calcul o atmosferă romantică și elegantă. Ca să obții efectul dorit, folosește ornamente pentru masa de Crăciun în nuanțe de roșu și auriu, dar și câteva luminițe. Ghirlandele strălucitoare ori pomișorii cu lumini sunt unele dintre cele mai simple decorațiuni care reușesc să aștearnă magia la masa ta.

Scoate în evidență anotimpul rece

Iarna ne aduce frig, zăpadă și îngheț, dar în ciuda tuturor acestor lucruri ne oferă și cea mai frumoasă perioadă din an. Dacă adori acest sezon, fără îndoială tu și musafirii tăi vă veți simți perfect la o masă festivă cu decor iernatic. Un aranjament alb ca zăpada ori combinat cu argintiu și gri este ideal pentru Crăciun. De la fața de masă și până la farfurii, accesorii și obiecte decorative, totul trebuie să iasă în evidență printr-o nuanță inedită. Optează pentru veselă albă, pahare de cristal, tacâmuri din inox, șervete de masă argintii, decorațiuni precum figurine îngerași, conduri de brad vopsite în argintiu și brăduți în miniatură de culoare gri petrol. Mai mult ca sigur sortimentele de mâncare vor ieși foarte bine în evidență cu un asemenea decor.

Creează un aranjament festiv modern

Dacă îți dorești să ieși complet din tipare, atunci alege să realizezi un decor original și surprinzător. Ai grijă să pui accent pe culorile metalice și să le combini cu nuanțe tari de mov, verde, albastru sau, dacă îți face plăcere, negru. Farfurii colorate, pahare cu aspect metalic și obiecte decorative în nuanțe vii, de atât ai nevoie ca să obții un design modern.

Optează pentru o abordare rustică

Pe lângă faptul că nu este deloc greu să decorezi masa de Crăciun într-un mod rustic, stilul pare că se potrivește cel mai bine acestei sărbători. Este important doar să ai în vedere conexiunea cu elementele naturale. Prin urmare, folosește ghirlande speciale și coronițe, așază câteva ghivece cu brăduți pe masă și pune ici colo și câte o figurină inedită, ca de exemplu o decorațiune în formă de ren sau o sanie din lemn în miniatură.

Încearcă un design jucăuș

Fie că vor fi sau nu și copii la masa de Crăciun, poți alege să realizezi un aranjament jucăuș. De obicei, un astfel de decor îmbină elemente naturale precum coronițe din crengi de brad, flori sau conuri cu decorațiuni vesele ca figurinele care ilustrează îngerași, reni, pitici, moși ori elfi. Foarte des se folosesc plantele, de preferat vâscul, bradul și crăciunița, dar și accesoriile specifice Crăciunului.

Masa de sărbători se aranjează întotdeauna în feluri inedite pentru ca cei ce iau parte la festin să simtă pe deplin spiritul Crăciunului. Este un eveniment special, iar decorul trebuie să fie cu adevărat impresionant, așa că ia în considerare ideile menționate dacă vrei să te pregătești așa cum se cuvine pentru invitații tăi.

Sursa foto: unsplash.com