Timisoara

Masajul cu ulei de susan

Masajul cu ulei de susan

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 12 luni si 2 saptamani
Vizualizari
479

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Uleiul de susan - beneficii si utilizari

Uleiul de susan este unul dintre uleiurile cele mai folosite in medicina si masajul Ayurvedic. Medicina Ayurvedica este un sistem de cunostinte medicale, cu o traditie de peste 5000 de ani din India antica. Mai este denumita si “stiinta vietii”.

Susanul, Sesamum indicum L. este o planta anuala originara din India precum numele il arata. In antichitate indienii utilizeau susanul in preparate medicale, in gastronomie, dar si in ritualuri religioase si spirituale. Este cel mai vechi condiment cunoscut de om si cel mai cultivat. La ora actuala cea mai mare productie de susan nu provine din India ci din China.

Si civilitatiile mediteraneene, cunoscute pentru longevitatea lor, au apreciat de mii de ani acest ulei. Aceste seminte bogate in ulei sunt un simbol al prosperitatii si sanatatii in lumea antica. Beneficiile uleiului de susan sunt foarte apreciate in mai multe ramuri ale medicinei Ayurvedice, in special la masaj.

Samanta de susan contine o mare cantitate de fibre alimentare care contribuie la o buna functionare a colonului. Uleiul de susan a fost si este utilizat pentru a sustine numeroase sisteme din corpul uman: sistemul nervos, sistemul osos si muscular, pielea si parul, sistemul digestiv, sistemul reproducator feminin si masculin.

Din punct de vedere organoleptic, semintele de susan sunt dulci, iuti, astringente amarui si au un efect incalzitor asupra corpului uman. Uleiul de susan are efect de hranire, de relaxare si incalzire a pielii; face parte din traditionalul masaj Ayurvedic din India. Masajul cu uleiul de susan este recomandat pentru urmatoarele efecte:
- reduce stresul
- imbunatateste forta fizica
- hraneste muschii si oasele
- sustine miscarea usoara a articulatiilor
- sustine inteligenta prin actiunea asupra sistemului nervos
- sparte intre dinti, semintele de susan mentin sanatatea gingiilor si dintilor, facandu-i mai puternici; studiile au demonstrat ca semintele de susan reduc cantitatea de bacterii daunatoare din gura
- semintele sunt folosite pentru a lubrifia si mentine sanatatea intestinelor noastre si deasemenea scaunele devin mai moi
- ca si dus vaginal este utilizat pentru mentinerea sanatatii aparatului genital feminin
- uleiul cald de susan aplicat in ureche, dupa o anumita schema de tratament, ajuta la mentinerea sanatatii urechii.