Timisoara

Masajul terapeutic

Masajul terapeutic

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 6 luni si 3 zile
Vizualizari
654

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Masajul terapeutic este o cale foarte buna de a va imbunatati calitatea vietii. Elimina stresul, poate fi stimulant sau linistitor (in functie de scopul urmarit) si ajuta la crearea unui echilibru interior.

In termeni medicali, masajul terapeutic este definit ca o mobilizare a tesuturilor moi: muschi, fascii, ligamente, tendoane, nervi, sange, limfa, lichidul cefalorahidian. Scopul este de a restabili buna functionare a biomecanicii corporale. Acest tip de masaj este folosit pentru tratarea problemelor musculare, osoase, circulatorii, limfatice si neurologice.

Tipuri de masaj terapeutic

Se considera a fi masaj cu efecte terapeutice urmatoarele genuri: masajul de relaxare, masajul de recuperare, masajul tesutului profund (mai este cunoscut si sub numele englez de “deep tissue massage”), masajul antistres, masajul sportiv, masajul limfatic, masajul cranio-sacral, masaj prostatic. Lista poate cu usurita continua. Toate aceste tipuri de masaj se incadreaza sub “ aceeasi umbrela” de masaj terapeutic.

De ce am dori un masaj terapeutic? Masajul terapeutic ofera multe beneficii atat pentru oamenii sanatosi cat si pentru oamenii in suferinta.

Efectele masajului terapeutic sunt de folos in urmatoarele stari medicale


- mentinerea unei bune de sanatate prin pastratrea unui tonus general a tesuturilor;
- managementul stresului sau cum sa facem fata cu brio acestui flagel al secolului al 21-lea, numit stress. Prin ameliorarea tensiunilor musculare si relaxare generala, reusim sa ne eliberam de stres;
- tulburarile emotionale si psihologice isi gasesc vindecare prin masaj; eliberarea de hormoni, endorfine, oxitocine ajuta la reducerea depresiei;
- cazuri de boli in faze terminale masajul ajuta la reducerea durerii in asociere cu odihna pe termen lung;
- in durerea cronica se obtine o rupere a ciclului de “spasm dureros” si se reduce intinderea musculara asociata;
- la ingrijirea persoanelor cu handicap, masajul ofera un suport emotional si contribuie la mentinerea unei bune starii de sanatate generale.