Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Mașină nouă sau mașină second hand: 5 aspecte de luat în considerare

Mașină nouă sau mașină second hand: 5 aspecte de luat în considerare

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
DWF
Vizualizari
349

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

A venit momentul să îți achiziționezi un nou autoturism, cu funcții adaptate nevoilor pe care le ai zi de zi? Lista de opțiuni este una cât se poate de variată, însă oricum ți-ai face planurile de căutare, ajungi în final la concluzia că mașinile disponibile în piață sunt fie noi, fie second hand. Evident, alegerea uneia dintre cele două opțiuni are la bază o mulțime de factori determinanți: bugetul de care dispui, percepția față de ce oferă fiecare categorie de mașini, încrederea avută în cei cu care închei acordul comercial, utilitatea mașinii pe care dorești să o achiziționezi etc.

Dacă nu ai experiență în astfel de tranzacții, însă vrei să faci cea mai bună investiție pentru stilul de tău de viață, afla 5 aspecte esențiale despre mașinile noi vs mașinile la mâna a doua:

1. Percepția față de integritatea vânzătorului

Achiziționarea unei mașini second hand este automat asociată unor riscuri pe care trebuie să ți le asumi, privind integritatea celui de la cumperi un astfel de autoturism. Pericolele sunt cât se poate de reale și cuprind o serie variată de spețe: manipularea numărului real al kilometrilor parcurși, proveniența mașinii respective, istoricul accidentelor, legalitatea documentelor etc. În târgurile de mașini din România, aceste nereguli sunt la ordinea zilei, datorită lipsei de experiență, sau a interesului scăzut al cumpărătorilor, față de verificarea produsului (ex: după seria VIN a vehiculului). În schimb, dacă alegi să achiziționezi o mașină de la un dealer auto verificat, eviți cu simplitate problema integrității vânzătorului, având acces în timp real la informații despre activitatea sa (pe site-ul companiei, pe platforme online despre datele financiare, din review-uri etc)

2. Asistența oferită în etapa de căutare

Îți dorești o anumită sumă de funcții pentru noua ta mașină, astfel încât să se poată adapta la specificul stilului tău de viață? Alegea serviciilor puse la dispoziție de un dealer auto îți permite să beneficiezi de suportul necesar, în alegerea modelului potrivit. Spre deosebire de achiziționarea unei mașini second hand, opțiunea alegerii unui produs nou vine cu o componentă extrem de utilă proces: accesul la informații online. Pe site-ul dealer-ului auto beneficiezi de toate informațiile tehnice, descoperite în pagina modelului de care ești interesat, dublate și de asistența oferită în showroom, din partea personalului cu experiență.

3. Costurile de achiziție raportate la buget

Dacă bugetul reprezintă un element-cheie pentru alegerea unei anumite mașini, varianta unui autoturism la mâna a doua ar putea fi mult mai convenabilă pentru tine. Însă așa cum spuneam și mai devreme, prețul bun al unei mașini SH poate ascunde și o mulțime de probleme. Din fericire pentru tine, ai la dispoziție și varianta mașinilor rulate, aflate în oferta unui dealer auto pe care te poți baza. Aliat-auto este reprezentata Mercedes la care poți apela cu încredere pentru o astfel de alegere. Lista cu autoturisme și utilitare Mercedes disponibile în stoc, noi și rulate, include categorii diferite de modele, cu prețuri foarte avantajoase.

4. Accesul ulterior la servicii de mentenanță

Utilizarea mașinii implică verificări periodice, de rutină sau impuse de legislația în vigoare. De asemenea, avariile pe care le poate suferi autoturismul achiziționat implică necesitatea vizitei într-un service auto. Din păcate, un vânzător al unei mașini SH nu te va mai ajuta în această privință, odată ce actul comercial a fost încheiat. Dacă optezi pentru o mașina nouă, achiziționată din reprezentanța Mercedes Aliat-auto, ai acces și la serviciile opționale de service oferite, astfel încât lucrările realizate să fie de cea mai bună calitate. Realizezi rapid o programare online, beneficiezi de un preț avantajos și ai parte de un proces de mentenanță sigur, la standarde Mercedes-Benz.

5. Posibiltatea de a realiza un test drive

Achiziționezi o mașină second hand de pe net, sau din târgul de mașini de la marginea orașului? Verificările pe care le poți realiza, atunci când te afli în spatele volanului, sunt de scurta durată, atât timp cât îți permite vânzătorul să conduci aututorismul. De aceea, unele nereguli, observabile doar la drum lung, pot fi omise. Apelează la un dealer auto autorizat și programează-te online pentru un test drive. Astfel, ai la dispoziție timpul suficient pentru a vedea cum se comportă mașina în diferite contexte și care este nivelul de confort pe care îl resimți, atunci când o conduci. Utilizarea unei mașini în probe reprezintă un factor esențial pentru o alegere inspirată.

Acestea sunt unele dintre cele mai importante aspecte de care să ții cont, atunci când nu știi ce tip de mașină să alegi: una nouă sau una rulată. Ia în calcul informațiile de mai sus, stabilește propria listă de criterii (buget, preferințe, utilitate) și cumpără apoi mașina ideală!

Sursa foto: shutterstock_298063157.jpg

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro