Timisoara

Medalii banatene la pentatlon modern

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 3 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
814

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Pentatlonul este unul dintre cele mai solicitante sporturi şi combină cinci discipline diferite şi spectaculoase. Timişoara are un trecut frumos, dar şi un prezent cu rezultate bune. Pentatlonul modern este un sport olimpic, care conține cinci discipline: tir sportiv, scrimă, înot, echitaţie şi cros.
Doi dintre sportivii de top ai Banatului, pregătiţi de un nume important al pentatlonului românesc Gyula Gallovits, au obţinut recent rezultate foarte bune. Astfel, la naţionalele ce s-au disputat la Bucureşti, Carmen Dumitrescu (LPS Banatul) a obţinut medalia de argint, fiind întrecută doar de campioana en-titre, Florentina Buga (Steaua). Carmen este născută în 1995, e multiplă campioană naţoinală şi vicecampioana la biatlon şi triatlon-modern, activează de 5 ani în această ramură sportivă.
Vlad Mişcoi (LPS Banatul, de 3 ani în această disciplină şi deja cu medalii naţionale)) s-a întors cu două medalii de aur din Ungaria. El a câştigat două concursuri internaţionale puternice organizate la Budapesta si Szekesfehervar, devansându-l pe câştigătorul de anul trecut, Mark Manointro, după o întrecere strânsă şi foarte spectaculoasă.