Timisoara

Medalii pentru veteranii natatiei timisorene

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 8 ani si 9 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
649

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

O echipa formata din sase inotatori din cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara a obtinut zece medalii la concursul international de inot masters desfasurat la sfarsitul saptamanii trecute in orasul maghiar Bekescsaba, intr-un bazin olimpic (50m / 8 culoare), acoperit pe timpul iernii cu o calota usoara din plastic ce permite utilizarea bazinului chiar si la temperaturi mici.
La competitie au participat 185 de inotatori reprezentand 34 de cluburi din Romania, Serbia, Slovacia si Ungaria. Cei mai varstnici dintre participanti au avut 79 de ani, la femei, respectiv 90 de ani, la barbati.
Echipa Clubului de Inot MASTERS Timisoara a fost formata din trei femei si tot atatia barbati, cu varstele cuprinse intre 37 si 63 de ani: Monica Irimie (+60), Ildiko Talinga (+45), Ana Dragodan (+35), Alexandru Kuhn (+55), Mihai Lisetchi (+50), Marcel Rasadean (+35). In total, la probele individuale, reprezentantii urbei de pe Bega au obtinut zece clasari pe podium, dupa cum urmeaza: patru locuri intai - Mihai Lisetchi, Marcel Rasadean (2), Ildiko Talinga; un loc doi - Alexandru Kuhn si cinci locuri trei: Ana Dragodan, Mihai Lisetchi (2), Ildiko Talinga (2).
Miscarea de inot masters implica adulti care practica acest sport ca amatori, participarea, in sine, fiind mai importanta decat rezultatele. Sportivii concureaza pe grupe de varsta: 25-29, 30-34, 35-39, samd, cu categorii de 5 ani, ultima categorie incluzind orice varsta peste 100 de ani. In Ungaria, miscarea are deja traditie, existand 25 de cluburi si circa 1.600 de practicanti, respectiv, numeroase concursuri.
Clubul de Inot MASTERS Timisoara reuneste persoane care au implinit varsta de 18 ani si care au ca pasiune inotul, printre ei numarindu-se fosti sportivi cu performante notabile, precum si persoane care nu au practicat niciodata inotul la nivel de performanta. Initiativa promoveaza practicarea activitatii sportive de catre adulti, in general, vizand, in acelasi timp, atat pastrarea starii de sanatate, cat si imbunatatirea capacitatii sportive a practicantilor.
De altfel, constituirea acestui club de inot masters a reprezentat o premiera nationala, miscarea de inot masters fiind demarata in Romania de catre clubul din Timisoara cu speranta ca si in alte localitati se vor constitui asemenea cluburi. In prezent, cluburi de inot masters mai functioneaza in Resita si Cluj.
Practicarea inotului in cadrul Clubului de Inot MASTERS Timisoara se face la bazinul din Zona Circumvalatiunii. Programul acopera aproape fiecare zi a saptamanii: de luni pana vineri, intre orele 20-21, respectiv, 21-22, si sambata, intre 11-12. Exista si posibilitatea achizitionarii de abonamente la bazinul Arena Aqua Sport (langa Padurea Verde). Cei interesati, pot obtine detalii pe Internet, la www.timisoara.inot-masters.ro sau la e-mail: inscrieri@timisoara.inot-masters.ro, respectiv, fax: 0356 816 474.