Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Mediateca Centrului Cultural Francez din Timisoara

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 1 deceniu si 2 luni
Vizualizari
3830

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Mediateca Centrului Cultural Francez din Timisoara

Istoric

Inaugurata in 1992, Mediateca « André François ». Situata in Timisoara, in incinta Centrului Cultural Francez, este un centru de documentare si de difuzare a civilizatiei franceze contemporane si un pol de deschidere catre Europa si catre culturile lumii.

Misiunea sa consta in a informa, a diversifica si a imbogati formarea si reflectia asupra Frantei contemporane ale unui public larg; ea isi propune de asemenea sa organizeze manifestari cultural-educative pentru toate varstele. Mediateca se asociaza actiunilor de promovare si de difuzare a limbii si a culturii franceze; ea contribuie, prin bogatia ofertei sale, la sustinerea diversitatii culturale. Ea conlucreaza, in acest sens, cu partenerii culturali si educativi locali.

Organizare

Repartizate intre imprumut (2 sali), sala de lectura, video sonoteca si ludoteca, 36 locuri de lectura, dintre care 14 posturi de consultare multimedia si de documentare informatica (catalog informatizat cu programul BCDI), sunt puse la dispozitia publicului intr-un spatiu de 162m².

Mediateca, spatiu multimedia de lectura si de schimburi, dezvolta cu prioritate urmatoarele activitati:

imprumutul si consultarea pe loc, cu acces liber la raft, a colectiilor pluridisciplinare si reactualizate in mod constant fonduri:

carti: 10 965

periodice: 52 titluri

documente audio-vizuale: 988 CD, 505 DVD, 284 casete video documente multisuport : CD-ROM, carti – CD

manifestari de valorizare a fondurilor multimedia: bibliografii la comanda sau la initiativa bibliotecarilor, liste de noutati. ateliere de initiere, de descoperire si de creatie, dezbateri, expozitii, spectacole ….;

Metode de invatare a limbii franceze pentru doritorii de a invata limba franceza si lucrari de pedagogie pentru profesori

sensibilizarea si sustinerea cititorilor in vederea utilizarii noilor tehnologii ale informatiei

Regulament

La inscriere, cetatenii romani vor prezenta urmatoarele acte:

Cartea de identitate (buletinul)

Fotografie format 35/25

Elevii si studentii vor prezenta carnetul de student/elev vizat pe anul in curs

Profesorii de franceza beneficiazaa de gratuitate pe baza unei adeverinte de serviciu

Pensionarii vor prezenta un talon de pensie

Somerii vor prezenta talonul de ajutor somaj

Fiecare cititor are dreptul sa imprumute 7 documente in total:

carti: 14 zile

reviste: 7 zile

audio-vizuale: 7 zile (din care maxim 3 documente – CD+DVD+CD-ROM, in total - pe imprumut)

Termenul de imprumut al documentelor poate fi prelungit o singura data, daca documentele nu sunt rezervate de catre alti cititori, pentru o perioada similara.

Directii de dezvoltare

Mediateca va reorienta politica sa de achizitii: ea va privilegia literaturile contemporane francofone, documentele si publicatiile legate de marile dezbateri contemporane pentru care Centrul Cultural Francez trebuie sa fie, pe aria sa geografica, un promotor, impreuna cu partenerii sai universitari, institutionali si asociativi. O atentie deosebita va fi acordata domeniilor artistice inovante, productiei cinematografice franceze si francofone din ultimii cinci ani.

Mediateca Centrului Cultural Francez din Timisoara trebuie sa joace un rol esential in contextul cultural, stiintific si social al mediului sau. Ea isi propune, asadar, sa dezvolte oferta sa in materie de documente destinate publicului tanar, cu atat mai mult cu cat este dotata cu o ludoteca frecventata de copii.

Mediateca a solicitat inca din toamna lui 2007, in partenariat cu Biblioteca Centrului Cultural German, colaborarea actorilor culturali, institutionali sau privati din Timisoara, pentru a-i face pe cititorii celor doua biblioteci sa beneficieze de tarife promotionale si pentru a spori atractivitatea inscrierilor la biblioteca dar si a frecventarii serviciilor culturale ale municipiului. Rezultatul acestui partenariat multiplu (Muzeul de Arta, Filarmonica « Banatul », librarille Carturesti si Humanitas - « Joc secund » si « Emil Cioran »-, Teatrul National « Mihai Eminescu », Teatrul de Stat German si Teatrul Maghiar de Stat « Csicky Gergely ») este cardul « Confluenta Culturilor» inaugurat pe 5 martie la Centrul Cultural Francez din Timisoara.

Orarul Mediatecii

luni, miercuri, vineri: 10h – 18h

marti, joi: 14h – 19h

sambata: 10h – 13h


Echipa:

Flaminia PRODAN
Responsabila Mediatecii

flaminia@ccftimisoara.ro

Sorina SERBANESCU (interim)
Responsabila Mediatecii

sorina.serbanescu@ccftimisoara.ro
Carmen ISPASOIU
Asistenta mediatecii
carmen@ccftimisoara.ro

Lidia ILEANU
Asistenta mediatecii: sambata
ileanulidia@yahoo.com

Voluntari:

Cristina CILIBIU
Ioan-Maria BEMBEA
Gheorghe DERBAC

Contact

Bd. C.D Loga, nr. 46
300020 TIMISOARA,
ROUMANIE
tel. +40 256 490544/
+40 256 201453
fax. +40 256 490543
mediateca@ccftimisoara.ro

Informatiile despre biblioteci provin din prezentarile pe care acestea si le-au facut in propriile materiale promotionale. Texte adunate de: Cristina Delia Florescu. Brosura realizata de Cristina Delia Florescu.

Material furnizat de Biblioteca Centrului Cultural German
care face parte din brosura "Biblioteci din Timisoara"
realizata in cadrul proiectului "…drum spre Biblioteca"

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro