Timisoara

Mic dejun literar - Povestiri petrilene de I. D. Sarbu

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Apartine de
Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis
Vizualizari
1609

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 26 iulie 201410:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Institutul Intercultural Timișoara are onoarea de a invita publicul timișorean la o nouă ediție a „micului dejun literar“, sub forma unei lecturi de carte susținută de Ion Gorăcel, din volumul Povestiri petrilene de I. D. Sârbu. Evenimentul va avea loc sâmbătă, 26 iulie, la ora 10:30, în cafeneauaKlapkadin cadrul Casei Artelor (str. A. Pacha nr. 8).

Publicul va putea asculta și discuta despre două povești din volumul Povestiri petrilene de I. D. Sârbu. Volumul mai sus amintit prezintă o colecție de povestiri scurte despre locurile natale ale autorului, care s-a născut în Petrila, oamenii locului, psihologia locală, credință și metafizică, îmbinate într-o manieră unică. Povești simple despre mineri și viața lor, blânde dar foarte încărcate de învățătură, înțelepiune și lucrurile importante în viața unui om.

Ion Gorăcel este colaborator al Institutului Intercultural Timișoara, a fost născut și crescut în Valea Jiului, provine dintr-o familie de mineri. Povestirile lui I. D. Sârbu sunt de fapt un instrument prin care aduce în spațiul public un punct de vedere diferit față de o categorie socială și profesională mai puțin înțeleasă și din păcate necunoscută suficient.

„Micul dejun literar” este o iniţiativă a Centrului Cultural German împreună cu Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, ce are ca obiectiv informarea şi crearea unui context favorabil abordării şi comentării unor aspecte din literatura şi cultura altor ţări, dar și a culturii din regiune, într-un mediu mai informal şi mai deschis pentru dialog.