Timisoara

Midsummer @ Solstitiu de vara cu muzica, dans si film suedez

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1397

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 27 iunie 201419:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Pelicula Culturală si comunitatea suedeză din oraș pregătesc pentru timișoreni o replică în miniatură a sărbătorii solstițiului de vară – Midsummer – foarte populara în Suedia și în țările nordice. Evenimentul de la Timișoara va avea două componente:

Între orele 19.00 – 21.00 vom sărbători Midsummer în stilul specific suedez: vom asculta muzică suedeză, vom împleti coronițe din flori, vom cânta și vom dansa, vom organiza concursuri specifice (întrecere cu sacul, plimbatul ouălor printre obstacole, etc.), în jurul unui maypole amenajat în parcul Carmen Sylva.

Între orele 21.30 – 23.30 vom viziona filmul suedez "Dama de companie" (Call Girl), în regia lui Mikael Marcimail. Filmul distribuit de Clorofilm in România, a fost prezent la TIFF în 2013 și la Festivalul Filmului European de Film din 2014. La o aruncătură de băţ de clădiri guvernamentale şi centre pentru minori, se găseşte lumea seducătoare, strălucitoare şi murdară a sex-cluburilor, spectacolelor de striptease şi a apartamentelor folosite pentru rendez-vous-uri ilicite şi profitabile. Call Girl spune povestea tinerei Iris, recrutate din trepta de jos a societăţii, şi purtate într-o lume în care puterea poate face orice.

Accesul la eveniment se va face pe bază de prezervative, care vor fi donate Asociației Române Anti-Sida (ARAS) pentru a le folosi în programele de educare și prevenție a bolilor cu transmitere sexuală. Biletul ales se leagă de tema filmului dar și de faptul că Suedia a introdus educaţia sexuală obligatorie în şcoli încă din anul 1955, investind resurse importante în educaţia sexuală timpurie, prin metode inovative şi mereu în curs de perfecţionare.

Vizionarea filmului se va face pe iarbă, iar pentru confortul dumneavoastră vă recomandăm să vă aduceţi pătură/izolir.

Midsummer este o sărbătoare specifică țărilor nordice și se organizează cu prilejul solstițiului de vară, când natura e inundată de flori, roadele primăverii sunt în pârg, iar copiii intră în vacanță. Este o sărbătoare in care familia se reunește la țară pentru a degusta produse noi (căpșune, cartofi noi, hering), pentru a participa la diferite jocuri tradiționale, pentru a dansa și cânta în jurul unui maypole (stâlp de lemn îmbrăcat în frunze de iederă și panglici colorate).

Asociația Pelicula Culturală promovează multiculturalitatea europeană prin film şi activităţi cultural-artistice.