Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Mituri & Trucuri pentru întreținerea încălțămintei din piele

Mituri & Trucuri pentru întreținerea încălțămintei din piele

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
296

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pielea naturală este unul dintre cele mai apreciate materiale din lume, o știm cu toții. Calitățile sale deosebite o transformă în cea mai populară opțiune pentru articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte, dar și pentru accesorii sau piese de mobilier. Durabilă, estetică, flexibilă și versatilă, pielea naturală este un simbol al eleganței și al bunului gust.

Și cum știm că este aproape imposibil să nu deții în garderobă o pereche de pantofi casual de damă din piele, o pereche de cizme sau de botine din piele, mai mult ca sigur te va interesa să descoperi în ce constă întreținerea încălțămintei din piele, pentru a te putea bucura de ea pentru cât mai mult timp. Vestea rea este că există o mulțime de mituri cu privire la îngrijirea corectă a încălțămintei din piele. Vestea bună este că în articolul următor vom demonta aceste mituri și îți vom oferi și câteva trucuri pentru a întreține încălțămintea din piele naturală în mod corespunzător.

Cele mai răspândite mituri despre întreținerea încălțămintei din piele


Deși este un material ce face parte din viața noastră de zi cu zi, pielea reprezintă în continuare un mister pentru multe persoane. Drept dovadă, există multe mituri care au intrat în conștiința comună a oamenilor, fără a avea însă o bază concretă. Iată câteva dintre cele mai cunoscute, pe care trebuie să încetezi în a le mai crede!

Nu trebuie să uzi pielea naturală

Teoria conform căreia ar trebui să ferești pielea de apă este complet nefondată. Desigur, pielea naturală are capacitatea de a absorbi apa, însă în realitate acest proces de hidratare este esențial pentru menținerea calității pielii. În concepția generală, nu trebuie să uzi încălțămintea din acest material, deoarece aceasta ar putea afecta luciul pielii. Acest lucru nu este adevărat. Dacă se întâmplă ca încălțămintea din piele să se ude, tot ce trebuie să faci este să iei o cârpă uscată și să absorbi excesul de apă. Pielea nu se va strica din cauza apei, decât dacă vorbim despre pielea întoarsă, destul de sensibilă la umiditate.

Uleiul de măsline ajută la întreținerea pielii

Este adevărat cu uleiul are proprietăți antioxidative, însă pielea naturală este permeabilă. Deși uleiul are capacitatea de a înmuia pielea, acest truc nu este unul de luat în calcul, căci există riscul ca uleiul aplicat să iasă apoi la suprafață sub forma unor pete care nu vor mai putea fi eliminate.

Alcoolul combate cu succes petele de pe încălțămintea din piele

Fals! Chiar dacă multe persoane recomandă utilizarea soluțiilor pe bază de alcool pentru îndepărtarea petelor de pe încălțămintea din piele, trebuie să stai cât mai departe de acesta, mai ales dacă vorbim despre încălțăminte de calitate. Este recomandat să folosești doar produse special concepute în acest sens.

Trucuri pentru întreținerea corespunzătoare a încălțămintei din piele

Acum că am scos la iveală câteva dintre cele mai cunoscute mituri despre întreținerea încălțămintei din piele, îți vom oferi și o serie de trucuri pentru a te asigura că pantofii tăi din piele vor completa ținutele tale pentru mult timp de acum înainte.

Curăță zilnic încălțămintea din piele

Încălțămintea din piele ar trebui curățată după fiecare purtare, dacă vrei să te bucuri de ea mai mult timp:

  • Scoate și spală separat șireturile;
  • Curăță încălțămintea cu o perie specială;
  • Îndepărtează urmele de noroi cu o lavetă umedă;
  • Curăță interiorul pantofilor cu o cârpă și apă călduță;
  • Lasă încălțămintea să se usuce în mod natural.

Înlătură petele și zgârieturile


Petele sunt inamicul numărul unu al încălțămintei din piele naturală. Iată la ce trucuri poți apela:

  • Îndepărtează petele de grăsime cu soluții precum făină, amoniac, oțet alb sau detergent de vase;
  • Pete de mucegai se vor îndepărta cu o soluție din apă și câteva picături de oțet, aplicată pe pantofi cu o cârpă moale;
  • Poți lua în considerare și o soluție din apă și săpun lichid, pe care o poți aplica cu o perie moale pe încălțăminte;
  • Pentru zgârieturile superficiale poți folosi o radieră pentru a le elimina.

Depozitează corespunzător încălțămintea din piele


După ce a fost bine curățată, încălțămintea din piele se va depozita într-un loc uscat, ferit de surse de căldură sau umiditate. De pildă, un pantofar sau un suport pentru pantofi pot fi alegerile ideale.

Ia în considerare toate aceste mituri și trucuri privind întreținerea încălțămintei din piele naturală, căci doar astfel te poți bucura de aspectul aproape „ca nou” al modelelor preferate de pantofi pentru mult timp!


Sursa foto: Shutterstock.com

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/