Timisoara

MMTCG se îmbracă în alb pentru Edi!

MMTCG se îmbracă în alb pentru Edi!

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 11 luni
Vizualizari
2671

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Sâmbătă, 29 februarie, va avea loc un nou eveniment caritabil ce mobilizează zeci de femei din Timișoara

În 2015 a luat naștere un grup online dedicat mamelor și femeilor din Timișoara, fiind în primă fază o comunitate conectată pe Facebook de subiecte legate de creșterea copiilor și anumite activități casnice. În timp, grupul online MMTCG a luat amploare adunând peste 30.000 de femei de pretutindeni din România, conturând o comunitate a cărei voce s-a făcut auzită de-a lungul anilor prin campaniile sociale realizate sau susținute.

În ultimele luni eforturile MMTCG s-au îndreptat spre strângerea fondurilor mult necesare unui băiețel a cărui viață depinde de un transplant medular, mobilizând zeci de comunități care au venit în sprijinul campaniei „Măduvă și viață pentru Edi”! Cunoscutul grup online MMTCG, care reprezintă atât de frumos comunitatea timișoreană, îl sprijină de la finele anului trecut pe Edi Bălan, copilul de 9 ani din Petrila.

„Eduard, alintat Edi de către tată și de restul familiei, are 10 anișori. Este din Petrila, copil de miner muncitor și îngrijorat de viața puiului său pe care îl crește singur de la vârsta de 1 an. Este un copil vesel, care s-ar juca toată ziua fotbal! Diferența dintre el și alți copii este că de la vârsta de 1 an a început să viziteze spitalele mai des ca orice parc sau loc de joacă. Diagnosticul lui este de sindrom diamond blackfan – tulburare a măduvei osoase în care este compromisă capacitatea de a produce hemoglobină. Efectele sunt crunte și fără transplant de măduvă nu mai există șanse de supraviețuire. Haideți să „adoptăm” încă un băiețel!

Să vadă cum este să aibă câteva zeci de mii de mame și, alături de tatăl lui, câteva zeci de mii de tați!”, a declarat Bianca Potyesz, membru fondator al MMTCG, la începutul campaniei.

În timp record, MMTCG a reușit să atingă suma necesară realizării transplantului, strângerea de fonduri pentru acest caz finalizându-se cu un eveniment unic în Timișoara: „MMTCG se îmbracă în alb pentru Edi!”.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 29 februarie, începând cu ora 10.00, la Palladium Dance Club, unde peste 60 de doamne se vor îmbrăca în alb pentru a promova, din nou, viața! Acestea se vor îmbrăca rochii de mireasă, fiind ajutate de case de modă, make-up artiști, hairstyle-iști și fotografi profesioniști de renume din Timișoara. Scopul evenimentului este acela de a realiza un calendar care este vândut membrelor din grupul minune din urbea de pe Bega, familiilor acestora, prietenilor, banii strânși urmând a fi donați lui Edi pentru tratamentele necesare post-transplant.