Timisoara

Modul de functionare al unui cos de fum - un aspect mai putin dezbatut

Modul de functionare al unui cos de fum – un aspect mai putin dezbatut

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 3 saptamani si 5 zile
Vizualizari
822

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Modul de functionare al unui cos de fum reprezinta un aspect deosebit de important si cu o influenta majora in functionarea corecta a semineului. Destinatia cosurilor de fum este aceea de a conduce spre exterior fumul si gazele de la sursele de caldura in afara locuintei si in acelasi timp sa conduca aer necesar arderii in sursa de caldura.

Aceasta miscare a surselor de aer se numeste tiraj. Tirajul depinde in mod direct de dimensiunile canalului de evacuare: inaltimea, diametrul precum si forma sectionala a cosului de fum. Tirajul poate fi masurat cu ajutorul unor aparate speciale care determina cantitatea de aer care trece prin canal intr-un interval de timp.

Principii de functionare si influente


Practic, functionarea acestor cosuri de fum depinde de modul in care se realizeaza tirajul natural adica, este vorba despre capacitatea cosului de a evacua fumul afara in mod eficient. Cosul de fum trebuie construit in asa fel incat sa nu prezinte denivelari sau alte elemente care sa impiedice circulatia optima a aerului. In acest fel nu se va putea evacua fumul corect si nici nu se va putea sa se profite de semineu intrucat fumul va ramane in incapere, in cel mai rau caz.

Cateva aspecte privind proiectarea si accesarea serviciilor noastre

Si, nu in ultimul rand este deosebit de important modul in care este proiectat cosul de fum care trebuie sa asigure exhaustarea volumului de gaze emise de sursa de caldura. In anumite cazuri este nevoie de tiraj fortat pentru a asigura evacuarea eficienta a fumului. Practic este vorba despre montarea unui ventilator in partea superioara a acestui cos de fum care ajuta la realizarea procesului cu succes.

Toate aceste elemente sunt prevazute de catre proiectant inca din stadiul in care analizeaza spatiul in care va fi amplasat cosul de fum impreuna cu semineul. Pe site-ul nostru seminee-mol.ro puteti vedea mai pe larg despre ce este vorba dar sa si luati legatura cu noi utilizand datele de contact pe care le regasiti acolo.

Autor

  • Agentia Fortin
  • 0Partener de afaceri

  • Agentia Fortin activeaza in domeniul online marketing si al serviciilor complementare: web design, digital advertising, identitate de brand si optimizare a prezentei web prin campanii de SEO, AdWords si comunicare integrata.
  • 0726538389

Filtre articol

Categorie articol: Diverse