Timisoara

Montarea faiantei in bucatariei: 5 sfaturi de la specialisti

Montarea faiantei in bucatariei: 5 sfaturi de la specialisti

Detalii articol

Categorie
Articole amenajare si decoratiuni
Modificat
acum 2 luni si 6 zile
Vizualizari
94

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

O bucatarie frumoasa poate fi caracterizata ca o suma de elemente care concura spre obtinerea unui rezultat spectaculos. Mobilierul, culoarea aleasa pentru tavan si pereti si chiar placarea efectiva a peretilor dau o nota personala bucatariei tale. Placarea peretilor este etapa cea mai provocatoare a amenajarii bucatariei, asa ca daca ai in plan o astfel de lucrare, am pregatit pentru tine o serie de sfaturi utile, venite chiar de la specialisti.

Alege finisajele in functie de tipul faiantei

Faianta de bucatarie poate fi gasita intr-un numar mare de modele pe piata, in culori si mai nou si in forme diferite. Pentru a te asigura ca nu vor exista discrepante la finalul lucrarii, ar trebui sa te asiguri ca achizitionezi un chit de rosturi si un adeziv potrivit, ca sa obtii un rezultat de calitate. Chitul de rosturi este cel care inchide practic lucrarea asa ca trebuie sa ai in vedere culoarea potrivita, dar si eventuale caracteristici legate de protectie (capacitatea de a rezista la apa, la socuri mecanice etc.)

Foloseste un adeziv calitativ

Calitatea adezivului garanteaza si durabilitatea lucrarii. Un adeziv potrivit va avea rolul de a tine placile de gresie pe pozitie, fara posibilitatea ca acestea sa cada. Acest lucru este important deoarece vei dori ca lucrarea sa se mentina pentru cativa ani, fara a fi nevoie sa intervii la nivelul ei pentru reparatii. In plus, faianta se dispune in zone cu umiditate, precum baile sau bucatariile, asa ca acestea nu ar trebui sa se desprinda cu usurinta din locul in care sunt montate.

Aplica adezivul pe intreaga suprafata a placilor

Pentru a te asigura ca placile raman pe pozitie, asa cum au fost amplasate initial, e obligatoriu ca in timpul montajului sa aplici adezivul pe toata suprafata placii. Nu pune adeziv doar pe diagonala, nici central, ci acopera toata suprafata cu ajutorul unei mistrii. In acest fel, te asiguri ca placa este stabila si ca nu vor exista goluri la nivel de adeziv, care sa constituie potentiale slabiri ale suprafetei. Adezivul va „imprumuta” din rezistenta sa intregului sistem de placare, asa ca ar fi bine sa acoperi foarte bine fiecare placa cu un strat rezonabil de adeziv.

Repara substratul pentru o planeitate perfecta

Este foarte important ca substratul pe care lucrezi sa fie drept, lipsit de imperfectiuni, fisuri sau goluri. Specialistii recomanda verificarea peretilor si repararea problemelor, astfel incat atunci cand se monteaza faianta aceasta sa poata fi dispusa fara probleme. De aceea, fisurile si golurile trebuie acoperite cu material, iar, mai apoi, intreaga suprafata trebuie sa fie adusa la o planeitate perfecta.

Umezeste substratul inainte de aplicarea placilor


Daca vrei sa ai o priza buna si adezivul sa nu se usuce in timp, specialistii recomanda sa stropesti substratul (peretele) cu apa. In acest fel, substratul nu va absorbi umiditatea din adeziv, iar acesta nu se va usca excesiv. Avand un substrat usor umed, se va produce o echilibrare a consumului de apa, iar acest lucru va conduce spre o functionare corecta a sistemului de acoperire.

Faianta in bucatarie este o modalitate excelenta de a decora si de a te bucura de suprafete pe care sa le poti curata cu usurinta. Alege asadar modelul de faianta dorit, dar si restul materialelor de care ai nevoie pentru realizarea lucrarii si bucura-te de experienta de a-ti infrumuseta bucataria exact asa cum iti doresti.

Sursa foto: unsplash.com/photos/AwOG1tC5buE

Filtre articol

Categorie articol: Mesterul casei