Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

“Moșule, te rog, adu o mână de plastic pentru tati!” - Scrisoarea unui copil, primită la sediul Asociației Povestea Mea

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri social
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Apartine de
GlobalDev
Vizualizari
371

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

"Dragă Moșule, te rog să nu aduci nimic pentru mine, dar dacă poți, să-i aduci lui tati o mână de plastic". Cam așa este una din scrisorile pe care în fiecare an, în campaniile de Crăciun, Cristian Dumitrașcu e nevoit să le citească și să le aducă la viață.

În fiecare an, de Crăciun, prin intermediul Asociației "Povestea mea", sute de copii au fost ajutați să aibă parte măcar de-o zi pe an cu bucurii. Cu siguranță pare trist că există copii pe la care Moș Crăciun nu a trecut niciodată. Însă ce e și mai trist e că există copii care poate nu au ce mânca sau cu ce se îmbrăca. Iar pentru câțiva dintre ei, Cristian Dumitrașcu a reprezentat un real ajutor.

Cristian Dumitrașcu - Moș Crăciunul copiilor nevoiași Cristian Dumitrașcu și echipa lui de voluntari, sau mai bine zis, Moș Crăciun și echipa lui de spiriduși, au încercat ca în fiecare an să aducă zâmbete pe buzele copiilor fără copilărie. Iar campaniile pe care acesta le-a demarat de ani de zile de sărbătoarea Crăciunului, au făcut mult bine copiilor nevoiași.

Chiar dacă de Crăciun, copiii au reprezentat focusul Asociației, se încearcă din răsputeri ca și pe parcursul anului să fie preluate cât mai multe cazuri de copii care au nevoie de sprijin de orice fel.

În Județul Dolj, dar și în multe alte regiuni din țară, există foarte mulți oameni aflați în nevoie, printre care se află și mulți copii nevinovați. Poate că nu tot timpul realizăm cât de mult rău poate exista în lume și cât de multă nevoie de ajutor au cei din jurul nostru, dar, ar fi bine, ca măcar din când în când să ne aducem aminte de acest lucru.

Deși poate unii din noi credem că un gest mic nu produce o schimbare, o astfel de gândire nu poate fi decât distructivă. Gândește-te doar câtă bucurie poate oferi unui copil o simplă bomboană, și vezi apoi dacă poți spune că lucrurile mici sunt nesemnificative. Tocmai de aceea, nimeni nu ar trebui să plece de la premisa că ajutorul său este inutil, fiindcă, în timp, și din semințe foarte mici, pot crește arbori măreți. Din acest motiv, nu ar trebui să stai pe gânduri prea mult, și dacă crezi că ai posibilitatea, începei de acum să ajuți oamenii. Poți dona pentru cauzele pentru care Asociația "Povestea mea" luptă zi de zi sau, dacă timpul și împrejurimile îți permit, poți deveni și tu unul dintre voluntarii acestei Asociații.

A fi voluntar - o non-meserie, cu satisfacții non-materiale uriașe Cristian Dumitrașcu nu este doar fondatorul Asociației "Povestea mea", ci este un om care vrea să schimbe lumea. Este un om care își ocupă timpul făcând cât de multe fapte bune este posibil. Și scopul lui nu este doar să ajute oamenii prin intermediul Asociației, ci să schimbe percepția oamenilor despre conceptul de întrajutorare.

Dacă vrei să ajuți, e ușor sa te implici și tu, iar acolo unde sunt mai multe persoane care luptă pentru o cauză nobilă, nu pot exista decât rezultate fantastice. Nimic nu se compara cu bucuria care iti inunda sufletul atunci cand faci o fapta buna, oferind un cadou unui copil, o paine unui varstnic, o haina unui om nevoias. Acum, te poți implica și poți ajuta chiar și de la distanță.

Ar fi de neiertat să rămânem nepăsători la drama pe care mulți copii sunt nevoiți să o trăiască zilnic. Sunt mulți copii care sunt poate nevoiți să muncească de la vârste fragede, să-și ajute familia. Poate mulți nu au un loc unde să facă baie sau să se spele pe dinți. Poate mulți nu au acces la educație, poate mulți nu au curent în case, sau poate nu au nici măcar case curate. Acestea nu sunt povesti din cărțile de basme, ci sunt povesti reale de viață, ale unor oameni de langa noi.

Poți sa să iei parte la acțiunile de întrajutorare înfăptuite de Asociația "Povestea mea"


Orice gest frumos, oricât de mic, ajută. Până și un comentariu pe pagina de facebook a Asociației, în care să scrii o vorbă bună, îi va ajuta pe voluntari să mai prindă putere când lucrurile nu par să meargă așa cum ar trebui.
Dacă dorești să faci o donație, o poți face în conturile Asociației. Iar în cazul în care ai diverse obiecte sau alimente care sunt necesare cauzelor pentru care aceștia lupta, poți lua legătura telefonic cu membrii Asociației, prin mail sau chiar scriindu-le un mesaj pe pagina de facebook.


facebook.com/povesteamea https://www.povesteamea.ro
Număr de telefon: 021 9312
Adresa de e-mail: asociatia@povesteamea.org
PayPal : paypal.me/povesteamea
REVOLUT: revolut.me/povesteamearo
REVOLUT: 0772007008
Conturi Bancare: Asociația Povestea Mea
RON : RO07BTRLRONCRT0536856701
EUR : RO54BTRLEURCRT0536856701
BIC / SWIFT : BTRLRO22
Deschis la Banca Transilvania

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii