Timisoara

Multiplele utilizari ale unei tevi patrate

Multiplele utilizari ale unei tevi patrate

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
215

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiind unul dintre cele mai rezistente si usor de intretinut materiale, metalul si in special fierul, este utilizat in numeroase aplicatii. Usor de prelucrat si cu un pret mai mic fata de alte materiale, poate fi adaptat in numeroase domenii, de la constructii si industria auto pana la elemente de protectie, aparate electrocasnice si numeroase echipamente utile atat in sectorul rezidential cat si industrial.

Comparativ cu materiale precum lemnul sau plasticul, rezista la temperaturi mult mai mari, la frecare si presiune mai intense, nu necesita neaparat inlocure atunci cand apar defecte ci mai degraba doar repatatii ce pot fi realizate intr-un timp destul de scurt. Exista numeroase forme in care metalul, ca si material de constructie si de prelucrate poate fi gasit, ca de exemplu profile, in formade V, H , L si asa mai departe, foi metalice sau tevi metalice, rotunde, drepunghiulare sau patrate care au diverse dimensiuni la interior sau la exterior precum si diverse grosimi ale materialului.

O data cu trecerea timpului, multe sisteme realizate din metal, precum instalatiile de apa curenta, gaze sau canalizare au fost inlocuinte cu cele realizate din pastic, care are o rezistenta mult mai buna la umezeala precum si la anumiti agenti ce pot face metalul sa oxideze si rugineasca. Insa exista si multe domenii in care metalul a ramas singurul material din care pot fi realizate anumite elemente si piese dar si domenii in care acesta este inca preferat, prin rezistenta sa foarte mare, ca de exemplu in cazul elementelor de siguranta si acces precum garduri si porti.

Cazurile difera, de la un exemplu la altul. Exista cei care inainte de toate realizeaza gardul si apoi, dupa modelul acestuia, si portile de acces si exista si cei care face exact invers, avand inca din start un anumit model de porti de acces preferat pe care il doresc. Totodata, exista si persoane care adapteaza aceste elemente dupa modelul locuintei sau amplasamentului pe care vor sa-l inconjoare. Sunt asadar numeroase variatii la care ne putem gandi si dupa care elementele de protectie pot fi realizate.

Si pentru ca exista atat de multe posibilitati, unele mai usor de realizat iar altele mai greu, exista si numeroase firme care se ocupa cu realizarea lor si care au nevoie astfel, de elemente metalice in continuu, o data cu comenzile pe care le primesc. Atunci cand avem o locuinta cu un aspect si design moderm, vorbim in cele mai multe cazuri despre linii drepte si simetrie si astfel, si gardul va fi unul drept, fara indulatii si alte forme iar in acelasi model, si poarta de acces. Acesta poate fi clasica, cu deschidere in doua parti, pe role sau cu deschidere doar pe o parte. Pentru fiecare caz trebuie adaptate sisteme care sa permita manevrare usoara a acesteia si acces facil in incinta sau in afara sa.

Comparativ cu utilizarea de teava rotunda, teava patrata ofera o suprafata mai mare pe o singura latura pentru a fi imbinata, de regula prin sudare, cu alte elemente si astfe, se obtine o rezistenta mult mai mare. De altfel, si rezistenta la indoire si la presiune este destul de mare, mai ales daca teava este realizata din materii prime de cea mai buna calitate. Asta conteaza foarte mult, fiind vorba despre elemente menite sa reziste chiar si peste 10 ani in utilizare constanta.

Daca ar fi sa vorbim despre utilizarea tevilor si in structuri de rezistenta la cladiris au chiar elemente de sustinere pentru o poarta grea, de mari dimensiuni, fara indoiala ca nimeni nu isi doreste sa aiba neplacerea ca acestea sa cedeze si astfel, sa puna in pericol atat persoanele din acea zona cat si bunuri si alte cladiri sau spatii. Au existat si exista multe cazuri in care, in ceea ce priveste cladirile vechi sau chiar si cele mai noi, desi betonul a crapat si a cedat, elementele metalice de rezistenta inca rezista si tin totul laolalta, oferindu-ne o idee despre cat de rezistent este acest material.

Pe langa faptul ca este mult mai rezistent, metalul este si usor de intretinut si reconditionat. Eventuale urme de zgarieturi sau lovituri pot fi remediate prin polizare sau prin tratarea suprafetei in mode corespunzator. Vopsirea corecta a suprafetei dorite ii ofera o si mai mare rezistenta atat impotrita ruginei si a oxidarii cat si a altor elemente care ii pot afecta si aspectul. In ceea ce priveste poarta de acces, ne dorim ca aceasta sa arate bine din orice punct de vedere asa ca cel mai probabil o vom si vopsi sau in caz contrat, vom aplica anumite straturi protectoare care macar sa ii ofere stralucire sau un aspect placut.

Sablarea reprezinta unul dintre cele mai bune procedee de curatare si reconditionare a unei suprafete metalice chiar si in interior, vorbim aici despre o teava metalica. Indepartarea elementelor negative ajuta la prelungirea duratei de viata si la tratarea mai eficienta a suprafetei daca se doreste asta.

Daca se doreste obtinerea unei anumite forme sau a anumitor modele, tot metalul, ca material pentru portile de acces, este cel mai usor de prelucrat. Teava poate fi taiata usor cu un flex, finisats la fel de usor, indoita in anumite forme sau decupata utilizand aparate CNC sau alte metode acolo unde se doreste, chiar si daca este vorba despre spatii de lucru inguste. Optiunile difera si in functie de firma sau specialistii pe care ii alegem in realizarea acestor elemente.