Timisoara

Neliniștiți

Neliniștiți

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 2 luni si 2 saptamani
Vizualizari
91

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Asociaţia Pelicula Culturală vă invită la proiecția în avanpremieră la Timișoara a filmului belgian “Neliniștiți” (2021), în regia lui Joachim Lafosse, care va avea loc miercuri, 6 aprilie, de la ora 19.00, la FABER.

Povești de dragoste s-au spus nenumărate în cinema. Unele dintre ele au rămas vii în memoria spectatorilor, altele au trecut neobservate. Ce face o poveste de dragoste memorabilă? Ce rămâne dincolo de rețetele de Hollywood cu happy end?

Regizorul Joachim Lafosse propune o altă abordare a iubirii: o legătură profundă între doi oameni, pusă la grea încercare de tulburarea bipolară de care suferă Damien. O situație în care nici unul dintre cei doi nu doresc să se regăsească, și totuși nu au de ales. Cum reușești să trăiești cu asta? Este iubirea suficientă pentru a învinge boala? Ce faci când în această situație este prins și un copil?

”Nu e unul dintre acele filme-terapie, în care privești înapoi înspre trecut cu ranchiună, ci o privire dureros de sinceră asupra unor dinamici de familie complicate.” - Variety
Marele atu al filmului stă chiar în cei doi actori - Damien Bonnard (”Les misérables”, ”The French Dispatch”) și Leïla Bekhti (”Paris, je t'aime”, ”La source des femmes”, ”Un prophète”), care își împrumută viețile, numele și sentimentele pentru a încerca să răspundă la toate aceste întrebări fără a împovăra spectatorul cu problemele lor.

„Filmul Neliniștiți nu oferă vaccinuri ori soluții simple pentru boala pe care o portretizează, în schimb, ne propune să învățăm să trăim cu ea la rău și, poate, la mai bine.” - Hollywood Reporter
Filmul a fost selectat în competiția Cannes, a fost prezent în selecția oficială a Festivalului de Film de la San Sebastian, și a primit 2 nominalizări la Premiile Cesar la categoriile ”Cel mai bun actor în rol principal” și ”Cea mai bună actriță în rol principal”.

După film vă invităm la o discuție alături de invitata noastră dr. Carina Dragu, medic specialist în psihiatrie și psihoterapeut adulți, care vă poate răspunde la întrebările pe tema tulburării bipolare și a efectelor ei asupra familiei și celor din jur.
Proiecția face parte din seria de 9 proiecții warm-up dinaintea celei de-a 9-a ediții a Festivalului Ceau, Cinema!, care va avea loc între 14-17 iulie la Timișoara, fiind cofondat de Asociațiile Pelicula Culturală și Marele Ecran.
Biletele pot fi achiziționate online de pe iabilet.ro și fizic, la barul AMBASADA din cadrul FABER, iar prețul unui bilet este de 15 lei.

Din 8 aprilie, ”Neliniștiți” rulează și în cinematografele din România, fiind distribuit de Bad Unicorn. Trailer: badunicorn.ro/film/nelinistiti