Timisoara

Noul serviciu oferit de Fundatia Pentru Voi - un cabinet de fizioterapie

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 8 ani si 7 luni
Vizualizari
1034

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Din aceasta saptamana, cei 200 de beneficiari cu dizabilitati intelectuale ai Fundatiei Pentru Voi se bucura de un nou serviciu: cabinetul de fizioterapie si recuperare medicala, dotat cu un aparat performant de terapie combinata: electroterapie, ultrasunete si laser, un aparat de parafina si cu o sala de gimnastica medicala.

Serviciile medicale sunt oferite de un medic primar cu bogata experienta si de un fiziokinetoterapeut. In cadrul cabinetului se pot trata afectiuni musculo-scheletale, ale coloanei vertebrale si ale articulatiilor, cum ar fi: spondiloza, deformari ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze), discopatii vertebrale, coxartroze, gonartroze, artrite, dureri in urma unor traumatisme, dureri reumatice etc.

Serviciile sunt oferite gratuit beneficiarilor Fundatiei Pentru Voi - persoane adulte cu dizabilitati intelectuale. Cabinetul de fizioterapie completeaza gama de servicii sociale oferite de Fundatia Pentru Voi beneficiarilor sai - centre de zi, locuinte protejate, angajare in munca asistata.

"Ne bucuram ca am reusit sa deschidem acest nou serviciu, de care beneficiarii nostri aveau mare nevoie. Noi lucram cu adulti cu dizabilitati intelectuale, unii dintre ei fiind trecuti de 50 de ani. Pe masura ce trec anii, efectele medicatiei antipsihotice se fac tot mai tare simtite. Pe de alta parte, beneficiarii nostri cu paralizii cerebrale au nevoie permanenta de fiziokinetoterapie. Din experienta noastra, am constatat ca nu sunt accesibile cabinetele de fizioterapie din oras pentru beneficiarii nostri, fie ca e vorba de lipsa accesibilitatii fizice, fie ca e vorba de costurile prea ridicate. De aceea, am incercat sa rezolvam prin forte proprii si aceasta problema" a declarat Laila Onu, directorul executiv al Fundatiei Pentru Voi.

Cabinetul de fizioterapie este dotat cu aparatura si functioneaza in cadrul proiectului "Ia o pauza", proiect co-finantat printr-un grant din partea Elvetiei prin intermediul Contributiei Elvetiene pentru Uniunea Europeana extinsa.

Str. Anton Bacalbasa nr. 69-65A, 300524 Tirnisoara
Tel: 0256 228 062, 0356456071
Fax: 0356 456 071