Timisoara

Nu știi cum să alegi masa de bucătărie potrivită? Iată după ce trebuie să te ghidezi!

Nu știi cum să alegi masa de bucătărie potrivită? Iată după ce trebuie să te ghidezi!

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
232

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bucătăria nu mai reprezintă de mult timp un simplu loc pe care îl folosești doar pentru a lua cina. Pe lângă funcționalitatea sa primă, aceasta a devenit și un spațiu al socializării în care petreci timp prețios cu familia sau cu prietenii. Dacă plănuiești să îți renovezi bucătăria, trebuie deci să acorzi o deosebită atenție tuturor detaliilor, pentru a te putea bucura de noul tău spațiu din plin. Unul dintre cele mai importante aspecte de care trebuie să ții cont în acest demers este alegerea mesei de bucătărie potrivite. Dată fiind varietatea de modele pe care le poți găsi pe piață, acest lucru se dovedește a fi destul de dificil.

Iată care sunt cele 3 aspecte de care trebuie să ții cont atunci când alegi masa de bucătărie!


1. Dimensiunea

Dimensiunea mesei de bucătărie este primul lucru pe care trebuie să îl ai în vedere înainte să faci orice achiziție. În componența sa intră două variabile: dimensiunile camerei și numărul estimativ de persoane care vor folosi masa. Astfel, este recomandat să ai în vedere faptul că fiecare invitat sau membru al familiei va avea nevoie de aproximativ 60-70 cm de spațiu la stânga și la dreapta sa pentru a putea sta confortabil. De asemenea, nu uita să măsori dimensiunile încăperii: vei avea nevoie de cel puțin 90 de cm de spațiu între masă și celelalte obiecte de mobilier pentru a putea avea libertate de mișcare. Din acest motiv, este recomandat ca masa de bucătărie să se numere printre ultimele elemente pe care le achiziționezi atunci când renovezi această încăpere.

Dacă nu cunoști cu exactitate dimensiunile camerei sau nu dispui de foarte mult spațiu, o masă extensibilă reprezintă alegerea ideală pentru tine. Homelux îți oferă numeroase astfel de modele, așa că vezi aici oferta și alege varianta cea mai potrivită pentru nevoile tale. Ajutându-te să maximizezi spațiul pe care îl ai la dispoziție, mesele extensibile sunt foarte versatile atât din punctul de vedere al funcționalității, cât și din cel al poziționării.

2. Forma

Forma mesei reprezintă un alt aspect foarte important de care trebuie să ții cont. În general, mesele pătrate sau dreptunghiulare sunt potrivite pentru încăperile mari și spațioase, în timp ce o masă rotundă este alegerea ideală pentru o bucătărie mică. Acest lucru nu înseamnă, însă, că nu poți opta pentru o masă cu colțuri dacă nu dispui de foarte mult spațiu. Dacă îți dorești o masă rectangulară iar încăperea ta nu are dimensiuni foarte mari, poți opta pentru un model pliabil sau extensibil. De asemenea, poți înlocui scaunele cu un colțar de bucătărie pentru a eficientiza spațiul.

3. Materialul și culorile

Materialul și gama cromatică sunt, de asemenea, foarte importante atunci când alegi masa de bucătărie potrivită. Astfel, este important să te îndrepți către un design care să fie în echilibru cu stilul general al încăperii și cu direcția pe care vrei s-o urmezi în acest sens. Dacă îți dorești o bucătărie contemporană, optează pentru materiale solide și moderne precum marmura, granitul, sticla sau chiar inoxul. Gama cromatică pe care trebuie să o în vedere este cât mai minimalistă, compusă în general din non-culori precum albul sau negrul. Dacă te îndrepți, în schimb, într-o direcție retro sau vintage, alegerea ideală este lemnul lăcuit sau PVC-ul, iar culorile recomandate sunt pastelurile.

Alegerea mesei de bucătărie potrivite nu trebuie să fie o decizie atât de grea pe cât pare. Dacă ții cont de cele trei aspecte esențiale, cu siguranță vei reuși să faci alegerea ideală pentru noua ta încăpere!

Sursă foto: shutterstock.com