Timisoara

Nu amana gandul de inceput!

Nu amana gandul de inceput!

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1294

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Nu amâna gândul de început!
Să nu amani niciodată să te apuci de lucrul pe care-l dorești a-l împlini. Când îți vine în gând un nou proiect sau o nouă rezoluție de împlinit, să nu lași gândul mult să zăbovească doar în minte, fără să te apuci de trebă, spre împlinirea lui. Acea zăbovire a dorinței în gând, acea puțină întârziere de la început, poate duce la o altă întârziere mai lungă decât prima, apoi la o a treia și mai lungă, și tot așa… De aceea și lucrul începe foarte târziu sau este chiar abandonat gândul inițial, rămânând doar visul și o dorință neîmplinită.

Subconștientul, cât și conștientul, vor percepe toate acestea ca pe niște neîmpliniri. Gustând din dulceața amăruie a nelucrării - a neîmplinirilor -, începi să o dorești mai mult decât lucrarea și împlinirea, pentru că ea îți este hrana mai multă. Tot așa se poate ajunge aproape de obiceiul de a nu lucra, decât acela de a fi vrednic și disciplinat în acțiuni și rezultate.

Se instalează și o lene asupra perspectivei de acțiune, în planul personal, iar omul ajunge astfel să-și piardă dorințele sau puterea de a se împlini prin țeluri și reușite. Năzuințele noastre sunt obținute printr-o muncă și osteneală, cum altfel?

Tu, doar tinde spre desavarsire...și, vei reusi!

Nimic în lumea acesta nu se obține ”stând într-un hamac”, toate cele ce ne marchează sau ne cresc necesită un efort și o strădanie. Iar viața, în sine, este o sumă de eforturi și acțiuni care ne cresc ca oameni, atât în adaptare, cât și în creșterea și înălțarea conștiinței proprii.

Fac ce vreau” are așa o mare greutate atunci când este vorba despre cineva care nu se lasă dintr-o cercetare, față de altul care se scuză cu aceste cuvinte, gândind că nu-i obligat a face nimic, dacă nu dorește... sau este cuprins de lene!

Cum ai învățat că citești? Te-ai străduit să înveți, cu stăruință ai reușit!
Cum ai învățat să scrii? Te-ai pus pe scris și ai învățat!
Cum ai învățat să înoți? Ai exersat și ai reușit apoi să te bucuri de apă…

Nădăjduim că bună (con)știință avem, întru toate bine vrând a viețui” Sfântul Apostol Pavel

Autor