Timisoara

Numărul de oameni care fac cumpărături online este în creștere

Detalii stire

Categorie
Stiri Comert
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
1167

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Conform statisticilor tot mai mulți oameni fac cumpărături online. Rezultatele arată că 96% din americani fac cumpărături online. Ei spun că nu au timp din cauza serviciului, a vieții agitate pe care o duc să meargă prin magazinele din oraș și astfel evită aglomerația și economisesc timp. Mulți dintre ei consideră că prețurile produselor îi determină să cumpere pe Internet și de asemenea, consideră că viteza de expediere este bună. O parte dintre ei sunt influențați de reclame, de publicitatea care se face la produse pe rețelele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Pinterest) dar și de ofertele și promoțiile avantajoase. Dintre aceștia un sfert sunt preocupați de confidențialitatea datelor folosite la astfel de tranzacții.

Românii sunt de asemenea pasionați de comerțul online, în ultimii doi ani numărul de cumpărători online din țara noastră a crescut. Ei achiziționează tot felul de produse, dar mai ales articole de îmbrăcăminte, încălțăminte, accesorii, gadget-uri, cosmetice, de pe Amazon, eBay și de pe diferite magazine online. Sunt cumpărători și în mediu urban care cel puțin o dată pe lună achiziționează un produs online. Statisticile arată că majoritatea utilizatorilor de internet din mediul urban care fac cumpărături online sunt adulți cu vârsta până în 34 de ani. Dacă în anul 2016 au fost 5000 de magazine online, în anul 2017 numărul lor a fost de 7000, iar în 2018 numărul lor s-a dublat.

Oamenii în general sunt îngrijorați din pricina banilor, dar și din cauza faptului că au senzația că timpul trece prea repede. Banii de multe ori nu ajung și acest lucru le crează prea mult stres. Psihologii consideră că trăim într-o lume agitată, care ne influențează dorințele și oricât am avea, se pare că nu este suficient. Ne dorim foarte multe lucruri, avem impresia că suntem incompleți dacă nu ne îmbrăcăm la modă, dacă nu facem o vacanță în străinătate o dată pe an, dacă nu avem o mașină scumpă, dacă nu mergem la cel mai elegant restaurant, etc.

Din păcate, oamenii nu înțeleg un lucru, că trebuie să trăiască mai liniștiți, că nu este atât de important să producă doar bani. Ceea ce nu pricep ei este că valoarea banilor constă în energia lor. Banii nu trebuie cheltuiți imediat, dar oamenii se grăbesc să facă asta. O parte din bani trebuie strânși sau în orice caz folosiți pentru investiții în ceea ce își doresc. Prin disciplică și instruire oamenii pot deveni mai chibzuiți și pot economisi bani.

În ziua de azi majoritatea oamenilor vor să aibă mai mult timp liber. De asta consideră că prin cumpărăturile online pot avea puțin mai mult timp pentru alte activități sau pentru relaxare. Există și o parte dintre ei care deocamdată nu sunt pentru astfel de cumpărături online, ei consideră că preferă să vadă produsul înainte de a-l cumpăra.

Cei care fac achiziții online folosesc mai ales dispozitivele mobile. Mulți dintre ei fac cumpărături seara, când stau și se relaxează pe un fotoliu sau o canapea, sau chiar din mașina lor, când sunt în oraș, staționează în parcare și așteaptă pe cineva. Aproape jumătate din cumpărătorii online achiziționează haine, încălțăminte și accesorii de pe magazinele online. De asemenea foarte mulți cumpără cărți, muzică, filme pe Internet, mai ales de pe Amazon și eBay. Un procent de 19 % cumpără cadouri și flori din magazinele de specialitate web mai ales la ocazii deosebite, și tot atât de mulți achiziționează produse cosmetice și de înfrumusețare, iar aici ne referim și la bărbați și la femei.

Webmasterii sau specialiștii în site-uri web recomandă celor care au afaceri să-și deschidă magazine online prin care să-și prezinte produsele pentru că așa au șanse mari să-și crească cifra de afaceri. Cei care doresc să-și deschidă un magazin online sau un site de prezentare a afacerii pot apela la serviciile unor specialiști în acest domeniu care sunt descrise pe site-ul https://scdesign.ro/creare-site-web/

Aceștia folosesc servicii de Web Development, Design Grafic, Web Design, Promovare, Markenting, Optimizare SEO, tehnologii HTML5, CSS3, Wordpress, jQuerry, PrestaShop.Toate servicile oferite sunt profesionale, astfel site-urile ajung să rankeze cât mai sus, deasupra competiției, mai ales dacă sunt promovate corespunzător.

În markentingul online se aplică optimizarea ratei de conversie CRO - Conversion Rate Optimization. În prezent din ce în ce mai multe companii spun că sunt mulțumite de conversiile lor. Sunt și companii care folosesc alte tipuri de campanii de markenting online cum este ROI - Return of Investiment.