Timisoara

O nouă evaluare a cadrelor și a procesului didactic din UPT

Eveniment de excepție la Timișoara: balerinii ruși au făcut spectacol pe gheață la Sala Olimpia. GALERIE FOTO

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 4 ani si 6 luni
Vizualizari
341

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

O nouă evaluare a cadrelor și a procesului didactic din UPT
În perioada 14-25 mai 2018, la Universitatea Politehnica Timișoara se va realiza o nouă evaluare a procesului didactic de către studenți. Evaluarea se desfășoară online, prin intermediul platformei electronice ee-PRO-D, dezvoltate în cadrul UPT.

Selectarea disciplinelor pentru evaluare se va face la nivelul decanatelor facultăților, acestea punând la dispoziția studenților coduri specifice pentru fiecare disciplină în parte. Evaluarea se realizează prin accesarea anonimă de către studenți introducerea codului de acces și evaluarea propriu-zisă prin răspunsuri la întrebările din chestionar. Platforma online pe care a fost derulată aceasta a fost creată în întregime de un colectiv din cadrul UPT, cu consultarea studenţilor.

Menţionăm faptul că, în Universitatea Politehnica Timişoara, fiecare cadru didactic este evaluat de către studenţi cel puţin o dată în fiecare an universitar. Scopul principal al acestei activităţi este îmbunătăţirea procesului didactic, o preocupare permanentă a conducerii Universităţii Politehnica Timişoara.

La sfârșitul primului semestru al actualului an de învățământ a avut loc o primă evaluare a procesului didactic și a cadrelor didactice prin intermediul noii platforme online. La acea evaluare s-au primit peste 9.000 de răspunsuri, prin care au fost evaluate 413 cadre didactice și 377 de discipline de studiu.