Timisoara

O oaza de verdeata

O oaza de verdeata la Iulius Mall Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1238

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Lucrările de amenajari spatii verzi din împrejurimile IULIUS Timişoara au fost, de curând, finalizate. Zona de relaxare creată le va oferi clienţilor, posibilitatea relaxării în aer liber, în pauzele de la cumpărături.

Investiţia companiei Iulius Group a presupus regenerarea peisagistică şi îmbunătăţirea spaţiilor pietonale din împrejurimile mall-ului, prin plantarea a 3.360 de arbuşti, a 400 de copaci şi a 9.000 mp de gazon special. Vegetaţia aclimatizată a fost adusă cu zeci detransporturi speciale,din Italia şi Germania şi a fost aleasă pentru a crea un adevărat spectacol cromatic. Prospeţimea plantelor este asigurată de un sistem automat de irigare.

Printre arborii maturi plantaţi se numără un brad Abies Nordmanniana, de 11 m înălţime, precum şi castani, pini negri austrieci, tei, artari roşi, stejari piramidali, carpeni, taxus, brazi şi Ginkgo Biloba de 8 m. Gazonul amenajat este similar cu cel folosit pe marile stadioane de fotbal, zonele verzi de la IULIUS fiind singurele din Timişoara unde bănăţenii pot călca şi se pot relaxa direct pe iarbă, fără a o deteriora, asemeni londonezilor în faimosul Hyde Park.

În zonă vor putea fi admirate diverse specii de arbuşti, printre acestea numărându-se ienuperi, hortensii, liliac, glicină, trandafiri, mahonii, corn, berberis, teişor, caprifoi, „floarea miresei”, călin şi weigelia.

Suprafeţele verzi de la IULIUS au fost proiectate de firma italiană Lemscape, companie care a conceput parcul de peste 50.000 mp al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, investiţie a Iulius Group inaugurată în mai 2012. Noile spaţii compun un veritabil „plămân verde” pentru zona IULIUS MALL, dar şi pentru vecinătăţi.