Timisoara

Obiceiurile oamenilor puternici mental

Obiceiurile oamenilor puternici mental

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Apartine de
Clinica Naturell
Vizualizari
461

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Puterea mentala este la fel de rara, pe cate este si de importanta. Vestea buna este ca oricare dintre noi poate deveni mai puternic mental cu putina atentie si efort suplimentar. Se spune de obiceiurile oamenilor puternici, precizand ca voi reveni asupra lor. Iata azi, care sunt si alte trasaturi ale acestora si ce putem face cu totii sa ne imbunatatim aceasta putere esentiala in tot ceea ce facem si suntem:

  • Ai nevoie sa te increzi in instinctul tau

Exista o linie fina intre increderea in instinct si impuls. Increderea in instinctul tau reprezinta o chestiune de a privi deciziile din orice unghi posibil si, atunci cand faptele nu prezinta o alternativa clara, sa crezi in capacitatea ta de a lua decizia corecta, sa te descurci cu ceea ce ai si sa te simti bine.


  • Ai nevoie sa conduci atunci cand nimeni altcineva nu (te) urmeaza

Este usor sa stabilesti o directie si sa crezi in tine atunci cand beneficiezi de sprijin, dar adevaratul test al puterii mentale este cat de bine si de mult iti mentiideterminarea si perseverenta atunci cand nimeni altcineva nu crede in ceea ce faci. Oamenii cu puteri mentale crescute cred in ei insisi, indiferent de ce se intampla si isi urmeaza calea si scopul pana cand isi vor castiga oamenii alaturi care sa ii urmeze si sa creada in scopul lor.

  • Ai nevoie sa iti concentrezi atentia asupra detaliilor chiar si atunci cand acestea te fac sa iti oboseasca mintea

Nimic nu iti testeaza puterea mentala precum o fac detaliile, mai ales atunci cand esti obosit. Cu cat oamenii cu o forta mentala ridicata sunt mai provocati, cu atat mai mult ei se implica si imbratiseaza provocarea. Iar, in acest caz, numerele si detaliile nu fac exceptie de la capitolul provocari.


  • Ai nevoie sa fii amabil cu oamenii care sunt nepoliticosi cu tine

Atunci cand oamenii te tratează prost, esti tentant sa te aplici nivelului lor si sa te porti asemenea acestora. Oamenii cu forta mentala nu permit altora sa ii anuleze, dar asta nu inseamna ca sunt si ei nepoliticosi. In schimb, ei trateaza oamenii nepoliticosi si cruzi cu aceeasi bunatate pe care ei o extind la toti ceilalti, pentru ca nu permit ca negativitatea unei alte persoane sa ii demoralizeze sau sa ii opreasca.

  • Ai nevoie sa fii responsabil pentru actiunile tale, indiferent de ce faci

Oamenii au mult mai multe sanse sa-si aminteasca modul in care ai rezolvat o problema decat sa isi aminteasca cum ai creat-o in primul rand. Asumandu-ti raspunderea, chiar si atunci cand gasirea de scuze reprezinta o optiune, arata ca iti pasa mai mult de rezultate decat de imagine sau ego.


Pana data viitoare,
Cu drag,
Psiholog Nicoleta Iordache


Clinica Naturell

Adresa: Timisoara, Calea Bogdanestilor, nr. 22
Telefon: 0723512025, 0722214421, 0785288112