Timisoara

Obiective turistice de neratat într-o vacanță în Thailanda

Obiective turistice de neratat într-o vacanță în Thailanda

Detalii

Categorie
Oferte / Pachete Turistice
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
390

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Thailanda este una dintre destinațiile perfecte pentru o vacanță exotică. Este o țară cu o ofertă variată de obiective turistice, care va satisface atât doritorii de relaxare, cât și pe amatorii de aventură. Puteți descoperi palate, temple, parcuri naturale și plaje minunate, care vă vor îmbogăți spiritual și intelectual.

Dintre numeroasele obiective turistice pe care le puteți vizita în cadrul unei vacante in Thailanda, iată câteva sugestii.

Bangkok și Marele Palat

Capitala Thailandei, Bangkok, este cel mai mare oraș al țării, modern și cosmopolit, aglomerat și viu. O să vă uimească multitudinea de magazine, restaurente și cluburi, parcurile și zonele verzi, dar și clădirile istorice.

Reprezentativ este templul sacru Wat Phra Kaew, de unde veghează asupra thailandezilor statuia lui Buddha din Smarald. Construit în 1782, Marele Palat din Bangkok, impresionează prin arhitectură și istorie, fiind în întregime o operă de artă, care a servit familiile regale. Astăzi este unul din cele mai vizitate obiective turistice ale poporului thailandez. Acest edificiu vorbește despre un trecut glorios, despre personalități și meșteri locali, despre talent, cultură și, nu în ultimul rând, despre credință și religie.

Tempul lui Buddha, sau Wat Phra Kaew, este doar unul din obietivele curții regale deschise publicului. La acesta se adaugă Stupa Phra Siratana Chedi, Phra Mondop- Biblioteca Buddhista, Prasat Phra Dhepbidorn - Panteonul regal și multe altele. Pentru accesul în palat se impune cu strictețe o ținută decentă, fără bluze cu mânecă scurtă, veste, bluze scurte sau transparente, pantaloni scurți, cu rupturi, pantaloni mulați sau fuste scurte.

O altă atracție turistică sunt și piețele plutitoare din Bangkok. Un tur de shopping printre bărcile pline cu fructe, legume, preparate thailandeze, dulciuri, fructe de mare, flori sau decorațiuni vă va marca călătoria.

Parcul Național Khao Yai

Parcul Naţional Khao Yai este locul în care natura vă îmbrățișează. Păsările exotice de pradă, maimuțele, macacii și alte creaturi tropicale se închină în fața marilor elefanți. Parcul se întinde pe 2000 km pătrați, făcând parte din zona forestieră Dong Phayayen-Khao Yai, sit al Patrimoniului Mondial UNESCO. Sunt trasate rute pentru drumeții, astfel că turiștii pot ”naviga” fără probleme potecile junglei tropicale.

Ayutthaya


Orașul istoric Ayutthaya este de asemenea pe lista Patrimoniului UNESCO. A fost fondat în 1350, pe valea râului Chao Praya. Istoria acestei locații vorbește de gloria poporului și a vechii Thailande. Cândva capitală, ruinele vechiului oraș sunt o atracție pentru iubitorii de istorie. Declarat cândva cel mai fascinant oraș din lume, Ayutthaya impresionează prin ruinele palatelor, a mănăstirilor cu turnuri înalte, prin sculpturi și arhitectura siameză.Tot cadrul arhitectural te va ajuta să-ți imaginezi cum erau cânva aceste vestigii, cele trei palate, peste 400 de temple şi cum trăia acolo o populaţie de aproape un milion de locuitori.

Chiang Rai și Templul Alb

Cel mai nordic oraș al Thailandei, Chiang Rai, este un oraș viu, aglomerat, animat, care găzduiește și Templul Alb, sau Wat Rong Khun. Deși arată ca o locație de film animat, nu este vorba despre un templu budist tradițional. Vorbim despre o construcție religioasă contemporană, care păstrează elemente tradiționale, specifice templelor, dar adaugă artă modernă. Veți regăsi cultura și credința populară în sculpturile budiste, în elemente arhitecturale, în spiritul locului, iar picturile unor evenimente, personaje și celebrități din Vest transformă locul dintr-un simplu templu budist, într-o locație surprinzător de atractivă. Pe lângă galeria de artă, complexul are parc de distracții, o operă și chiar o grădină.

Golful Phang Nga

Golful se formează între Insula Phunket și partea continentală din Sudul Thailandei. Stânci, peșteri, pietre sculptate cu grijă de mama natură răsar din ape azurii și lagune liniștite. Iar pentru a vedea și lumea uimitoare de sub oglinda apei, Phang Nga este o zonă potrivită pentru scufundări și snorkeling.

Thailanda este plină de culoare, istorie, tradiții și obiceiuri, cu oameni calzi și primitori, peisaje naturale excepționale și situri arheologice de o importanță majoră.

Filtre

Destinatii oferite: Thailanda