Timisoara

Oferiti un buchet de hortensii: cui si cu ce ocazie?

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
396

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Printre florile care pot fi admirate vara si toamna, hortensia este fara indoiala una dintre cele mai frumoase. Cu florile sale mari de toate culorile si dimensiunile, hortensia este la fel de frumoasa atunci cand este plantata in pamant, precum este atunci cand este plasata intr-o vaza sau oferita cuiva intr-un frumos buchet. Desi nu este una din florile pe care ne-am gandi sa le oferim in mod normal (adesea ne gadim la trandafiri, crini si alte frumuseti) hortensia are o insemnatate aparte si, in unele tari si culturi, transmite mesaje la care nici nu v-ati fi gandit.

Ce mesaj transmitem cu buchete hortensie?

Oferirea unui frumos buchet de hortensie poate avea o varietate de semnificatii, in functie de cine il primeste, dar si de culoarea florilor, care pot schimba complet mesajul.

Astfel, in limbajul iubirii, hortensia poate reprezenta o invitatie de a vedea cum evolueaza o relatie emergenta sau ascunsa. Cu toate acestea, este recomandabil sa evitati florile de hortensie excesiv de mari, care pot fi vazute ca o expresie a unei anumite arogante sau, din contra, raceala. Pentru a fi siguri ca ati ales hortensii perfecte, puteti apela la o florarie online Bucuresti, apreciata pentru frumoasele buchete pe care le creaza. Aceasta, pe langa faptul ca le va trimite exact acolo unde doriti, va sti exact ce flori si ce combinatii sunt perfecte pentru anumite ocazii. Este, desigur, vorba despre florariamobila.ro. Sa vedem si ce semnifica culorile hortensiei.

Daca hortensia alba, ca multe flori albe, este un simbol al puritatii si inocentei, ideala pentru a va declara dragostea pentru prima iubire, hortensia albastra are un cu totul alt sens. A oferi cuiva o hortensie albastra poate fi o modalitate de a dezamorsa un blocaj sau cel putin de a exprima dorinta de a face acest lucru.

O hortensie roz, pe de alta parte, poate transmite un mesaj de dragoste sau afectiune, ca trandafirii de aceeasi culoare. Surprindeti persoana iubita cu un buchet de hortensii roz. Originalitatea buchetului o va impresiona, cu siguranta.

Cand ar trebui sa dati un buchet de hortensii?

Hortensia este una dintre cele mai frecvente flori oferite de Ziua Mamei in unele tari, dar poate fi oferita in toate ocaziile pe care le considerati importante. Hortensia este, de asemenea, oferita in mod traditional pentru a sarbatori cea de-a patra aniversare a nuntii unui cuplu. Hortensia roz este o floare perfecta inclusiv pentru o nunta. Nu este nevoie sa asteptati 4 ani!

Cum se pastreaza un buchet de hortensii pentru cat mai mult timp?

Dupa ce ati taiat tulpinile la un unghi de aproximativ 3 centimetri, scufundati hortensiile intr-o vaza curata umpluta cu apa la temperatura camerei. Adaugati harna speciala pentru hortensii pe care o gasiti in florarii. Asigurati-va ca niciuna dintre frunze nu se inmoaie in apa si, daca acest lucru se intampla, indepartati-o. Florile taiate de hortensie consuma multa apa. Prin urmare, va trebui sa le oferiti apa proaspata in fiecare zi pentru a va asigura ca au suficienta.

Hortensiilor nu le place soarele sau caldura. Asadar, evitati expunerea lor la lumina directa a soarelui, nu le instalati langa un radiator si nu uitati sa le protejati de curenti de aer. In cele din urma, se recomanda pastrarea florilor de hortensie, ca toate celelalte flori, departe de fructe. Acestea degaja oxid de etilena, care are ca efect accelerarea ofilirii florilor.