Timisoara

Orhidee salbatice si alte specii rare de plante din vestul Romaniei

Detalii expozitie

Categorie
Expozitii
Modificat
acum 7 ani si 9 luni
Vizualizari
1863

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 3 aprilie 2015 - Joi 30 aprilie 201512:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României” la Muzeul Banatului

Secţia de Ştiinţele Naturii a Muzeului Banatului Timişoara vernisează vineri 03.04.2015, la ora 12:00 la Bastion Theresia, str. Martin Luther, nr. 1, expoziţia temporară tematică intitulată: “Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României”.

Autorul expoziţiei, dr. Sretco Milanovici, biolog – muzeograf la Secţia de Sţiintele Naturii a Muzeului Banatului Timişoara va completa acest eveniment cu o prezentare despre orhidee sălbatice şi plante foarte rare şi periclitate din zone naturale protejate şi nu numai, din vestul României. Scopul prezentării este de a expune starea actuală a speciilor rare de plante (majoritatea pe cale de disparitie), starea şi diversitatea habitatelor naturale în care cresc acestea şi ameninţările (din ce în ce mai severe) la adresa lor.

Mesajul prezentării şi a expoziţiei în sine este unul: necesitatea imperativă de protecţie şi conservare a patrimoniului natural comun, aflat în linie ireversibilă de dispariţie.

De asemenea, expoziţia reprezintă şi o “poartă deschisă” pentru “Săptămănă altfel” (06 – 10.03.2015) şi, prin această cale, o invitaţie pentru toţi dascăli care doresc să ia parte la “o altfel de activitate” în perioada mentionata. Pe parcursul săptămânii respective, la ora 12, domnul dr. Sretco Milanovici va ţine prezentarea intitulată: “Orhidee sălbatice şi alte specii rare de plante din vestul României. Le dorim şi pentru nepoţii noştri... ?!!

Evenimentul va fi prezentat de domnul Claudiu Ilaş, managerul Muzeului Banatului Timişoara alături dr. Andrei M-Kiss, şeful Secţiei de Ştiinţele Naturii.
Expoziţia poate fi vizitată până pe data de 30. aprilie 2015.