Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Ozonoterapie in Timisoara

Ozonoterapie in Timisoara

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 6 ani si 11 luni
Apartine de
Clinica MedOzon
Vizualizari
697

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ozonoterapie in Timisoara
Prima intrebare pe care si-o ridica orice medic ar putea avea legatura cu mecanismele de actiune ale agentului medical. Aceasta intrebare s-a ridicat de asemenea in legatura cu ozonul medical. De ce este buna terapia cu ozon pentru o gama asa de larga de afectiuni? Cautarea unui raspuns nu a incetat inca.

In zilele noastre, au fost stabilite si investigate urmatoarele mecanisme ale actiunii terapeutice a ozonului:
· Actiunea bactericida, viricida si fungicida
· Actiune reparatorie a homeostaziei sistemeleor
· Refacerea functiei sanguine de transport a oxigenului
· Optimizarea actiunii pro- si anti-oxidante a sistemelor
· Refacerea microcirculatiei si circulatiei periferice
· Scaderea coagularii sangelui
· Stimularea hematopoiezei
· Optimizarea metabolismului substantelor biologice - carbohidrati, proteine, lipide (efecte bioenergetice, biosintetice)
· Activarea productiei de substante biologic active
· Actiunea imunomodulatoare a ozonului (imunostimularea cu ajutorul unor doze mici, imunosupresie cu ajutorul unor doze mari)
· Efect analgezic
· Actiune detoxifianta.

Ozonul are o afinitate crescuta fata de electroni (1,9 eV), fapt ce explica puternicele sale proprietati oxidative, ce pot fi depasite numai de fluor (Razumovski S.D., 1990). Ozonul este capabil sa oxideze toate metalele, cu exceptia aurului si platinei, la fel ca si majoritatea celorlalte elemente.

In ciuda potentialului sau inalt oxidativ, ozonul reactioneaza foarte selectiv. Motivul pentru aceasta selectivitate este structura polara a moleculei de ozon, in principal atomul de oxigen pozitiv polarizat, care confera moleculei un caracter electrofil. Deci, moleculele cu densitate electronica inalta sunt elementele reactive preferate. Compusii cu legaturii duble de carbon C=C libere reactioneaza instantaneu, fenolii si aminele libere sunt oxidate in secunde, in timp ce de exemplu, alcoolii sunt oxidati in cateva ore.

Pentru a intelege natura biochimica a interactiunilor intre ozon si obiectele biologice, ar fi interesant de stiut reactiile ozonului cu moleculele organice care contin legaturi duble sau triple. Contactul cu aceste molecule duce la formarea multor complexe si a unor compusi intermediari insuficient investigati (zwiterioni, malozonide, ozonizi ciclici), care pot fi hidrolizati, oxidati, redusi si descompusi termic in multe substante, in mare parte aldehide, ketone, acizi (Washuttl J., Viebahn R., 1989).

Ozonul reactioneaza cu hidrocarburile nesaturate, aminele, gruparile sulfohidril si compusii aromatici. Alaturi de acizii grasi nesturati, sunt aminoacizii aromatici si peptidele care contin in principal grupari –SH, care sunt sensibile la actiunea ozonului. Dupa Krige (1953), produsul care rezulta din interactiunea dintre molecula de ozon si substraturile bioorganice este molecula ozonid. Ozonizarea compusilor aromatici apare ca ozonizarea olefinelor rezultate in formarea ozonizilor polimerici.

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro