Timisoara

Palmaresul echipei de fotbal a Germaniei

Palmaresul echipei de fotbal a Germaniei

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
489

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Nemții sunt înnebuniți după fotbal, iar echipa națională joacă un rol semnificativ pentru inimile lor. Fiind o adevărată putere economică, Germania continuă să se mențină și în fotbal, an de an. Când vine vorba de Campionatul Mondial de Fotbal, Germania a reușit să câștige până acum de 4 ori, iar de alte 4 ori a ajuns pe locul al doilea.

Tot de patru ori a luat și bronz. La nivel mondial, nemții sunt foarte respectați în lumea fotbalului, iar naționala germană este una dintre cele mai performante, în această țară existând și o cultură pentru pariuri sportive Germania. După ce a jucat deja opt finale la Cupa Mondială, dintre care pe patru le-a și câstigat, nici la nivel european nu a fost mai prejos, jucând cinci finale și câștigând trei.
1. Campionatele Mondiale
Germania a ieșit numărul unu în anii 1954, 1974, 1990 și 2014. În 1954 nemții au învins împotriva Ungariei, apoi împotriva Olandei și în 1990 și 2014 s-au impus în fața Argentinei. Au existat și situații când Germania nu a reușit să facă față adversarilor și a ieșit numărul doi. Astfel a obținut medalia de argint în anii 1966 împotriva Angliei, în 1982 față de Italia, în 1986 împotriva Argentinei și în 2002 față de Brazilia. Germania a reușit să ajungă doar până în Finala Mică în anii 1934, 1970, 2006 și 2010. Aici a reușit să învingă pe rând Austria, Uruguay, Portugalia și Uruguay.
2. Germania în timpul Războiului Rece
Chiar și pe vremea războiului, fiind împărțită în Germania de Est și cea de Vest, țara era reprezentată de două echipe de fotbal. Una dintre acestea reprezenta Republica Federală Germană, iar cea de-a doua Republica Democrată Germană. Germania de Vest a câștigat toate trofeele, mai puțin medalia de la Jocurile Olimpice de Vară din 1976, care i-a revenit echipei Germaniei de Est.
3. Palmaresul naționalei Germaniei
Germania a reușit să se impună în lumea fotbalului în ultimii 70 de ani și acest lucru este clar când numeri medaliile obținute. La ora actuală Germania a ajuns la 23 de medalii, dintre care 12 la Campionatul Mondial, 9 la cel European și 2 la Cupa Federațiilor. Mai mult de o treime din medalii sunt locul 1, ceea ce denotă predictibilitate performanței și capacitatea de a se menține în topuri.
4. Jucători de renume
Un așa rezultat nu se putea obține fară profesioniști și aceștia încep de la antrenori și căpitani, până la golgheteri. Manuel Neuer, portarul actual al Bayern Munchen și căpitanul naționalei Germaniei, este deja recunoscut pentru obținerea „Mănușii de aur” și are o valoare pe piață de 18 milioane de euro. Alte nume care mai merită amintite sunt fundașii Mats Hummels și Marcel Halstenberg.

Selecționerul Joachim Low a definit echipa de 26 de jucători pentru preliminariile Cupei Mondiale din 2022, în care Germania va concura împotriva Islandei, a României și a Macedoniei de Nord. Noua echipă are patru portari, nouă fundași și alți 13 atacanți și mijlocași, pregătiți să mai aducă o medalie în palmaresul nemțesc. Pe lângă numele grele precum Neuer, Ruediger, Gnabry, Havertz, Sane și Kross, lotul mai are și doi debutanți, în vârstă de 18, respectiv 17 ani.