Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Pantofii potriviți pentru diverse sporturi

Pantofii potriviți pentru diverse sporturi

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 1 an si 1 luna
Vizualizari
531

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Probabil că dacă nu practici un sport de performanță, ci doar alergi sau mergi la sală din când în când nu ai stat să petreci timpul gândindu-te foarte mult la ce tip de încălțăminte să porți, ci ai cumpărat prima pereche de pantofi sport care ți-a plăcut sau ți s-a părut că este la un preț avantajos.

Dacă însă te decizi să acorzi importanță unui anumit sport, adică dacă ai hotărât că îl vei practica în mod constant, după un orar fix, atunci va trebui să iei în considerare achiziționarea unei perechi de pantofi sport potrivită pentru sportul ales. Mai mult decât atât, chiar dacă nu ești pasionat de un anume sport și te afli în categoria descrisă la început tot vei constata în timp că ai nevoie totuși de pantofi sport potriviți.

Am alcătuit mai jos o listă cu pantofii sport recomandați de medici și atleți pentru fiecare tip de sport ce se practica adesea de agrement.

Pantofi sport pentru mers pe jos

Deși este posibil să consideri că mersul pe jos este ceva normal și nu un sport, până la urmă cei care merg mult pe jos sau cei care folosesc acest tip de mișcare pentru a avea o activitate un pic sportivă depun un efort la mers, mai ales atunci când vorbim de distanțe considerabile. În magazinele dedicate sportului vei găsi probabil secțiuni speciale pentru încălțămintea de mers, dar dacă știi ce cauți poți cumpăra o pereche de acest tip din price magazin de încălțăminte.

Pentru mersul pe jos alege pantofi sport ușori, care au plus de absorbție a șocurilor concentrat la călcâi și în fața tălpii. Partea din față a pantofilor pentru mers este mai rigidă pentru a permite degetelor să se miște ușor în aceștia. Pantofii care au un călcâi mai rotund fac mai ușoară tranziția de pas de la un picior la celălalt. Partea din pantof ce acoperă piciorul trebuie să fie moale și o talpă netedă.

Pantofi pentru alergare

Pantofii pentru alergat trebuie să poată să absoarbă cea mai mare din șocul produs asupra piciorului și de aceea partea interioară a lor trebuie să fie foarte bine căptușită în acest sens. O pereche bună de pantofi de alergat trebuie să îți protejeze călcâiul și partea din față a piciorului tău. Aceștia trebuie să fie flexibili, ușori și să ofere o tracțiune foarte bună. De asemenea pantofii de alergare dau stabilitate piciorului în zona călcâiului, iar aceasta se creează de obicei cu ajutorul unei întărituri create în jurul călcâiului.

Pantofi pentru tenis

Pantofii pentru tenis trebuie să îți permită mișcări laterale multiple și totodată stabilitate în timpul acestora. Așa că vei avea nevoie de un pantof care să îți ofere stabilitate atât în interiorul pantofului, cât și pe exterior. Partea din față a tălpii trebuie să fie foarte flexibilă pentru a permite mișcări rapide în față. Dacă joci pe un teren dur, atunci alege pantofi cu talpă rigidă, dură și caneluri flexibile. În schimb pentru zgură va trebui să optezi pentru pantofi cu tracțiune bună și care se pot curăța foarte ușor. Pentru iarbă este nevoie de o pereche de pantofi cu talpă moale, din cauciuc, eventual cu rizuri care să permită o priză mai bună la sol.

Pantofi pentru ciclism

Pantofii pentru ciclism sunt de două tipuri: pentru ciclism recreațional sau pentru participarea în competiții, chiar pentru amatori. Dacă practici ciclismul ca un hobby, doar de agrement atunci ai nevoie de pantofi sport cu talpă subțire și crampoane joase, coborâte pentru a îți permite să și mergi ușor. Dacă însă te gândești să participi la competiții atunci va trebui să cumperi o pereche de pantofi sport cu călcâiul rigid pentru a crea o presiune mai mare pe pedală. Acești pantofi trebuie de asemenea să aibă și crampoane în afară.

Pantofi pentru aerobic

Pentru aerobic alege o pereche de pantofi ușori, cu talpă flexibilă. Aceștia trebuie să fie căptușiți pentru absorbția șocului în partea din față a tălpii pentru că pe aceasta se va depune cel mai mult efort. Un alt aspect important este talpa care trebuie să fie antiderapantă pentru că este posibil ca anumite exerciții să necesite mișcări ce te pot face să aluneci.

Pantofi pentru drumeții

Dacă ești amator de drumeții atunci este absolut esențial să ai o pereche de pantofi speciali. Aceștia sunt mai degrabă o combinație de bocanci cu pantofi sport. Trebuie să alegi o pereche de pantofi trainică și foarte stabilă. Talpa trebuie să aibă rizuri pentru aderență pe teren accidentat sau noroi. Construcția pantofului trebuie să fie rigidă, talpa grea și dublată cu o talpă interioară. Partea din spatele gleznei trebuie să fie rigidă pentru a preveni alunecarea piciorului și ulterior entorsele, dar piciorul trebuie să aibă posibilitatea de mișcare în interiorul pantofului.

CONCLUZIE

Nu neglija aspectul legat de pantofi atunci când decizi să practici un sport, indiferent de acesta. Un pantof potrivit și creat pentru un anumit sport te poate ajuta să eviți probleme de sănătate precum entorse, luxații, tendinite, etc.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro