Timisoara

Păreri Pefoc: Cum se folosește corect grătarul cu vatră pe lemne și nume de zeu scandinav - OFYR?

Păreri Pefoc: Cum se folosește corect grătarul cu vatră pe lemne și nume de zeu scandinav - OFYR?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
253

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Să te trezești înconjurat de toți cei dragi, în jurul unui dispozitiv care emană căldură și voie bună, este un sentiment de neprețuit! Cu cel mai bun grătar circular cu vatră pe lemne și nume de zeu scandinav - OFYR, vă veți bucura de miresmele îmbietoare ale cărnii suculente care se perpelește domol pe grilajul din oțel incandescent, în ton cu buna dispoziție și zâmbetele largi de pe fețele invitaților tăi la un grătar, în weekend.

PEFOC, afacere 100% românească a cărei poveste a început de la construcția unui singur șemineu pe lemne, se bucură în prezent, de peste 20 de ani de activitate pe piața tuturor soluțiilor alternative de încălzire din țară! În acest articol, meșterii sibieni ne vor învăța cum trebuie folosit un grătar premium pentru ca acesta să livreze la potențial maxim, preparate culinare desăvârșite cu gust și arome, demne de un maestru BBQ adevărat!

Investiția într-un grătar pe lemne profesional este una semnificativă. Așa că, după achiziția inițială, trebuie să te asiguri că știi cum se folosește și întreține corect grătarul! Dacă ai ajuns în posesia grătarul minune cu vatră marca OFYR, tot ce trebuie să faci este să urmărești acești pași simpli, în care te învățăm cum se face primul foc în vatră și cum se pregătesc plita și suprafața de gătit pentru o experiență culinară la superlativ.

Pentru pregătirea focului ca la carte, pregătește și folosește lemn de esență tare (cel mai recomandat este fagul uscat), tăiat sub formă de buștean de dimensiuni potrivite, apoi așează bucățile de lemn în vatră, două câte două, unele peste altele, cu scoarța lemnoasă îndreptată spre exterior. Acest tip de așezare favorizează amploarea flăcării și încălzirea rapidă a vatrei.

Așează atent cu ajutorul unui clește grătar, 2-3 aprinzătoare de foc (brichete inflamabile) la baza vatrei, sub lemne, pentru aprinderea rapidă și sigură a focului. După aprinderea focului, lasă flăcările să crească pentru ca inelul din oțel corten să se încingă. O dată ajunsă la temperatura ideală, încât să nu mai poată fi atinsă cu palma, înseamnă că suprafața de gătit este pregătită pentru prima răzuire.

Stratul de protecție poate fi răzuit chiar cu spatula pe care o primești în pachetul OFYR livrat. Stratul răzuibil cu rol protector este cel care se aplică peste inelul din oțel, imediat ce acesta iese din producție. După încingere (circa 20-30 min.), acest strat pe bază de ulei de floarea soarelui, va putea fi îndepărtat foarte ușor.

După răzuirea primului strat de pe inel, acesta se unge cu ulei (de arahide sau de măsline), folosind un tifon. Plita se unge pe întreaga ei suprafață, chiar și pe buza exterioară. Suprafața bine încinsă se răzuiește din nou, îndepărtând ultimele porțiuni de strat rămase și se unge din nou plita din oțel, cu ulei.

După aproximativ 10 minute, grătarul va fi gata de utilizat! Acum, primul foc este aprins cu succes, iar suprafața de gătit este pregătită pentru ca tu să îți etalezi creativitatea culinară în aer liber! Acum știi cum se folosește corect vatra cu plită din oțel corten, marca OFYR.

Pentru alte detalii și sfaturi despre cum trebuie întreținut sau ce accesorii ai nevoie pentru grătarul cu vatra OFYR, dar și pentru gama completă de șeminee pe lemne cu focare clasice, pe gaz sau peleți, șeminee electrice, sobe premium sau pentru cea mai bună soluție antimucegai, alături de alte peste 9000 de produse și accesorii termice disponibile din stoc propriu, nu ezita să intri pe site-ul sibienilor pefoc.ro!

Aici vei intra în legătură directă cu specialiști dedicați să te ajute să-ți găsești produsul perfect pentru nevoile tale premium de încălzire, gătit sau decor!