Timisoara

Parinti siguri, copii siguri

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
1117

Reprezentari

DataOraLocatie
Marti 13 ianuarie 201518:00-20:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Centrul de Asistenta Sociala si Cercetare a Interactiunii Copil-Parinte (CASCICOP), in cadrul proiectului Academia Mamicilor din Timisoara, in parteneriat cu Departamentul de Asistenta Sociala (Universitatea de Vest din Timisoara), va invita la seminarul „Părinți siguri, copii siguri”, sustinut de dna psih. Ligia Nedelcu.

Seminarul își propune facilitarea accesului părinților și altor categorii de persoane implicate in creșterea și educarea copiilor la metoda "Cercul siguranței" / "Circle of Security Prenting" și, prin aceasta, dezvoltarea unor relații armonioase, sănătoase și securizante in cadrul familiilor.

" Circle of Security" sau "Cercul siguranței" este un program de parenting centrat pe relația de atașament între părinți și copii , conceput pentru a dezvolta atașamentul sigur al copiilor.

Zeci de ani de cercetări în domeniul atașamentului au demonstrat că acei copii care au un atașament sigur prezintă un nivel crescut de empatie, o mai bună stimă de sine, relații mai armonioase cu părinții și colegii lor, sunt mai bine pregătiți pentru a se integra și a face față la școală și au o mai bună capacitate de a-și gestiona eficient emoțiile , în comparație cu copiii care au dezvoltat un atașament nesigur.

Tematica seminarului:
1.Ce este Cercul siguranței?
2.Să învățăm despre nevoile copiilor parcurgând tot cercul.
3.„Să fim alături” de copii pe Cercul siguranței
4.„Să fim alături” de bebeluși pe Cercul siguranței
5.Calea spre siguranță
6.Să ne înțelegem dificultățile
7.Ruperea relațiilor și repararea lor

Ligia Nedelcu este psiholog acreditat de către Colegiul Psihologilor din Romania, specialist in psihopedagogie specială cu 17 ani experiență în domeniul educației, terapeut de recuperare, cadru didactic, psihoterapeut autonom acreditat de către Colegiul Psihologilor din Romania (cu formare in Analiza Existențială și Logoterapie ), formator acreditat CNFPA, supervizor in Serviciile pentru copil si familie (a activat ca supervizor in cadrul Serviciului Adopții al DGASPC Timiș și Arad), formator certificat in metoda " Circle of Security Parenting" (formată cu Kent Hoffman), mamă a patru copii cu vârste cuprinse intre 5 si 18 ani.