Timisoara

Parteneriat strategic pentru "Timisoara Capitala Europeana Culturala"

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 7 ani si 2 luni
Vizualizari
5222

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Primaria Timisoara se implica in proiectul candidaturii Timisoarei la titlul de "Capitala Europeana a Culturii" pentru a spori sansele orasului in competitia care va avea loc in 2015.

In seara zilei de 23 octombrie 2012, la sediul primariei a avut loc o intalnire intre reprezentantii mai multor organizatii implicate in proiectul candidaturii Timisoarei si echipa de conducere a administratiei locale, in cadrul careia s-au dezbatut directiile de actiune din urmatoarea perioada.

Primarul Nicolae Robu a declarat ca Timisoara beneficiaza de o oportunitate care a fost atent analizata in cadrul administratiei locale si pentru care se vor depune toate eforturile necesare astfel incat orasul sa aiba cat mai multe beneficii.

"Ma voi implica mult si personal in acest proiect. Aproape prin tot ceea ce facem, prin toate proiectele pe care le pregatim pentru acest oras, ne pregatim si pentru candidatura. Succesul exercitiului de a fi Capitala Europeana a Culturii se va vedea in mod special dupa aceea. Un exemplu pentru noi este Sibiul, care si dupa anul in care a fost Capitala Europeana a Culturii a continuat trendul dezvoltarii", a spus Nicolae Robu.

In timpul intalnirii au fost stabilite si directii de actiune pentru toti cei implicati, care vizeaza: corelarea strategiei locale cu standardele Comisiei Europene cerute pentru candidatura, extinderea relatiilor in cadrul retelelor nationale si internationale, programe si proiecte locale care sa mobilizeze toti timisorenii pentru acest proiect.

Viceprimarul Dan Diaconu a mentionat ca administratia locala are in vedere si un plan de promovare a orasului. "Vrem sa ne implicam in acest proiect cu toate puterile. In paralel cu toate celelalte activitati, o componenta importanta este si promovarea si PR-ul Timisoarei", a spus viceprimarul Dan Diaconu.

La intalnire au participat reprezentanti din partea Asociatiei Timisoara Capitala Culturala Europeana, ai Asociatiei Academia de Advocacy Timisoara si ai Grupului de Initiativa Agora Timisoara. Cele trei organizatii colaboreaza pentru un proiect de consultare publica programat in luna noiembrie, pe tema potentialului orasului in contextul european generat de candidatura la titlul de Capitala Europeana a Culturii.