Timisoara

Parteneriat strategic pentru “Timisoara Capitala Europeana Culturala”

Parteneriat strategic pentru “Timisoara Capitala Europeana Culturala”

Detalii stire

Categorie
Stiri Cultura
Modificat
acum 9 ani si 1 luna
Vizualizari
1010

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Parteneriat strategic pentru “Timisoara Capitala Europeana Culturala”

Primăria Timișoara se implică în proiectul candidaturii Timișoarei la titlul de “Capitală Europeană a Culturii” pentru a spori șansele orașului în competiția care va avea loc în 2015.
În seara zilei de 23 octombrie 2012, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire între reprezentanții mai multor organizații implicate în proiectul candidaturii Timișoarei și echipa de conducere a administrației locale, în cadrul căreia s-au dezbătut direcțiile de acțiune din următoarea perioadă.
Primarul Nicolae Robu a declarat că Timișoara beneficiază de o oportunitate care a fost atent analizată în cadrul administrației locale și pentru care se vor depune toate eforturile necesare astfel încât orașul să aibă cât mai multe beneficii.
“Mă voi implica mult și personal în acest proiect. Aproape prin tot ceea ce facem, prin toate proiectele pe care le pregătim pentru acest oraș, ne pregătim și pentru candidatură. Succesul exercițiului de a fi Capitală Europeană a Culturii se va vedea în mod special după aceea. Un exemplu pentru noi este Sibiul, care și după anul în care a fost Capitală Europeană a Culturii a continuat trendul dezvoltării”, a spus Nicolae Robu.

În timpul întâlnirii au fost stabilite și direcții de acțiune pentru toți cei implicați, care vizează: corelarea strategiei locale cu standardele Comisiei Europene cerute pentru candidatură, extinderea relațiilor în cadrul rețelelor naționale și internaționale, programe și proiecte locale care să mobilizeze toți timișorenii pentru acest proiect.
Viceprimarul Dan Diaconu a menționat că administrația locală are în vedere și un plan de promovare a orașului. “Vrem să ne implicăm în acest proiect cu toate puterile. În paralel cu toate celelalte activități, o componentă importantă este și promovarea și PR-ul Timișoarei”, a spus viceprimarul Dan Diaconu.

La întâlnire au participat reprezentanți din partea Asociației Timișoara Capitală Culturală Europeană, ai Asociației Academia de Advocacy Timișoara și ai Grupului de Inițiativă Agora Timișoara. Cele trei organizații colaborează pentru un proiect de consultare publică programat în luna noiembrie, pe tema potențialului orașului în contextul european generat de candidatura la titlul de Capitală Europeană a Culturii.