Timisoara

Participarea Verde pentru Biciclete in cadrul Festivalului PLAI 2013

Participarea Verde pentru Biciclete in cadrul Festivalului PLAI 2013

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sportive
Modificat
acum 9 ani si 8 luni
Vizualizari
938

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 13 septembrie 2013 - Duminica 15 septembrie 2013

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Participarea Verde pentru Biciclete în cadrul Festivalului PLAI 2013
13-15 septembrie 2013

PLAI e un festival multicultural, de worldmusic, de jazz, de muzici diverse, workshopuri şi bucurie, arte şi exhuberanţă. Plai are loc in Timişoara, Muzeul Satului Bănăţean, în fiecare an pe la mijocul lui septembrie.
În acest an, Fundația Bega participă, prin intermediul Verde pentru Biciclete pentru a cincea oară ca și partener cultural. Ca de fiecare dată, Verde pentru Biciclete va dispune de un cort, unde vor fi prezenți în permanență voluntari VpB.

Activitățile pe care Verde pentru Biciclete le va desfășura la PLAI sunt:
Concurs de ars becuri cu bicicleta
Proiecții pe tematică velo
Pimp my bike – activitate realizată de Alex Baciu, prin care vom realiza personalizarea unui număr de cel puțin 15 biciclete în mod gratuit, cu scopul de a le face mai vizibile si mai plăcute în trafic
Ateliere de mentenanță biciclete și cursuri de mers pe bicicletă
Treasure hunt în perimetrul muzeului, cu premii care constau în accesorii de bicicletă
Sesiune foto cu bicicliștii - ”Și eu susțin Verde pentru Biciclete”
Distribuire gratuită de numere de bicicletă

În ultima zi de Plai, duminică, 15 septembrie, vom organiza și o tură ciclistă VpB, prin care vom marca și începutul Săptămânii Mobilității Europene*. Întâlnirea va avea loc la Casa Verde pentru Biciclete, la ora 11:00, iar ora de plecarea pe traseu este 12:00. Traseul urmat este : Casa Verde Pentru Biciclete - Calea Circumvalațiunii - Bulevardul Republicii - Bulevardul Regele Ferdinand- Strada 20 Decembrie 1989- Bulevardul Ion C. Brătianu- Strada Hector- Bulevardul Take Ionescu- Strada Simion Bărnuțiu- Calea Dorobanților- Aleea Pădurea Verde - Muzeul Satului. La finalul turei, participanții vor putea opta între a-și continua plimbarea pe traseele marcate de la Pădurea Verde sau a-și achiziționa bilete de acces la Festival de la ghișeul aflat la intrarea în Muzeul Satului, deschis în acest weekend.
Toate activitățile menționate mai sus vin în continuarea celor realizate atât la edițiile PLAI anterioare, cât și proiecte derulate în acest an.

*Săptămâna Mobilității Europene are loc în perioada 16-22 septembrie 2013. Scopul realizării de evenimente în cadrul Săptămânii Mobilității Europene este acela de a promova formele alternative de transport ecologic și de a sublinia faptul că mobilitatea sporeste în mod clar calitatea vietii în oraşe, ajutând la reducerea poluării aerului, poluării fonice, a accidentelor și creșterea stării de sănătate a populației.

Filtre eveniment

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta