Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Pașii femeii Pește

Pașii femeii Pește

Detalii expozitie

Telefon
0722503028
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
Galleria 28
Vizualizari
435

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 26 noiembrie 2022 - Miercuri 14 decembrie 2022

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

Pașii femeii Pește

În perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2022, la Galleria 28, va putea fi vizitată expoziția Pașii femeii Pește, semnată Nora Blaj. Organizată de Galleria 28 Timisoara, în parteneriat cu Grupul Noima, curatoriată de Maria Pașc, expoziția aduce în atenția publicului lucrări inedite ale Norei Blaj.

Despre expoziție, curatorul, Maria Pașc notează: „O fi existând oare un codicil ocult care să ne călăuzească înspre legătura dintre hărnicia creației și mersul ceresc al astrelor? Felul în care soarele alunecă pe bolta lumii poate îndruma pașii pe care pământul îi îndură? Ori există o lege mai presus de toate astrele? – «Unul e în toți, tot astfel precum una e în toate» (Mihai Eminescu, Scrisoarea I).

Zodiac. Femeia zodiei Pești, suflet contorsionat, niciodată calculat sau tacticos, se lasă călăuzită cu voluptate inconștientă sau fatalism suav de către premoniții, presupoziții, superstiții, prejudecăți și capricii. Retorică și tăcută, instinctivă și retractilă, amestec de putere și deznădejde, nebuneasca dorință de-a fi în miezul atenției și de-a sta, în același timp, într-un colț ferit de lume, ea a ieșit dintre chingile faldurilor astrologice (care dau invariabil figuri de slugi obidite), și-a răsturnat soarta cu rugăciuni, îndărătnicie, știință, conștiință și prezintă, prin lucrările sale, un atât de personal fel de exprimare.

Pașii. Pașii Norei Blaj sunt intenși, sonori, dar, în același timp, supuși ordinii clasice, calmului tectonic, echilibrului. Artistă pe deplin comunicativă, discursul ei plastic nu are nimic din frugalitatea improvizației. Deformare, sonoritate, compoziție și o anumită fervoare a culorii. Culorile Norei Blaj au calitățile absolute ale spectrului în care lumina se răsfrânge în elemente prin care se străvede clară materialitatea. Corporalitatea lucrărilor se descompune în planuri înfățișate simultan. Este o colorație în sine, fără spațialitate, atemporală.

Roșul ardent ca o pată întipărită pe retină după ce ai privit focul, albastrul-cobalt este puternic, cu adâncimi reci. Prin alăturarea unor asemenea elemente, artista reușește să creeze acorduri inedite și opoziții impresionante în care privirea găsește reazem și rost”.

Expoziția Pașii femeii Pește poate fi vizitată în perioada 26 noiembrie – 14 decembrie 2022, de luni până sâmbătă, la Galleria 28, str. Constantin Brâncoveanu nr. 28, Timișoara. Programarea pentru vizitare se face la numărul de telefon 0040(0)722 503 028 sau pe e-mail galleria28@gmail.com.

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro