Timisoara

Pașii unei rutine corecte pentru un ten luminos și neted

Detalii stiri

Categorie
Stiri infrumusetare
Modificat
acum 2 luni si 3 saptamani
Vizualizari
94

Voteaza & Distribuie

Prezentare stiri

Atunci când tenul tău nu este îngrijit în mod corespunzător, acesta devine tern și capătă un aspect obosit. Multe femei tind să neglijeze faptul că este necesară aplicarea zilnică sau periodică a unor produse, pentru ca pielea lor să se simtă bine și să capete acel aspect neted și luminos pe care oricine și-l dorește. Așadar, va trebui să respecți o rutină de îngrijire pentru a-ți asigura frumusețea tenului. Iată ce fel de produse nu ar trebui să îți lipsească și ce pași ar trebui să urmezi pentru bunăstarea tenului tău.

Curățarea


Această etapă este absolut esențială în îngrijirea tenului și marchează modul în care trebuie să debuteze orice ritual de înfrumusețare. Folosește demachiant, apă micelară sau orice produs de curățare potrivit tenului tău, de două ori pe zi: dimineața și seara. Seara, este de înțeles de ce această etapă este necesară. Este important să îndepărtezi machiajul și orice fel de murdărie apărută pe ten peste zi. Însă, și dimineața va fi nevoie să îți cureți tenul, pentru a scăpa de excesul de sebum din timpul nopții. Glandele sebacee sunt mult mai active în această perioadă, iar sebumul astfel apărut trebuie îndepărtat înainte de aplicarea machiajului și a altor produse.

Aplicarea unei loțiuni tonice


Pentru ca tenul să fie purificat complet, mai poți adăuga o etapă suplimentară la rutina de îngrijire. Folosește o loțiune tonică pentru a curăța în profunzime tenul și a îndepărta orice reziduuri rămase pe piele, inclusiv de la produsele de curățare folosite în pasul anterior. Ai grijă, însă, la produsul pe care îl alegi. Dacă ai tenul foarte sensibil, poți evita această etapă, pentru a nu favoriza iritațiile.

Exfolierea


Pentru ca tenul tău să rămână neted și strălucitor, poți apela la exfoliere pentru a îndepărta urmele celulelor moarte. Poți folosi fie un produs cu agenți mecanici de exfoliere, care conține particule grunjoase, fie cu agenți chimici, reprezentați de diverși acizi. Această etapă nu trebuie realizată zilnic, deoarece aceștia pot fi prea puternici pentru piele. O aplicare săptămânală este suficientă, sau chiar și mai rar, dacă tenul tău este sensibil sau uscat.

Aplicarea unor serumuri


Pentru a adresa anumite probleme specifice ale tenului sau pentru a-i oferi acestuia un boost, încearcă serumuri. Aceste produse conțin o concentrație mai ridicată a anumitor ingrediente și sunt dedicate anumitor nevoi. Multe dintre acestea pot oferi luminozitate pielii și pot avea acțiune antirid.

Hidratarea


O altă etapă esențială este cea de hidratare, pentru a hrăni pielea și a preveni deshidratarea și apariția micilor imperfecțiuni și a semnelor de îmbătrânire. Orice tip de ten are nevoie de hidratare, nu doar cel uscat. În cazul în care tenului gras nu îi este satisfăcută această nevoie, el va încerca să compenseze lipsurile printr-o hiperproducție de sebum. Așadar, simptomele se pot înrăutăți. Alege o cremă de față hidratantă de la Gerovital care să se potrivească tipului tău de ten.

Protecția solară


Expunerea la razele ultraviolete ale soarelui nu cauzează doar arsuri, acestea fiind responsabile și cu apariția primelor semne de îmbătrânire ale pielii. Așadar, este foarte important să folosești protecție solară zilnic. Optează pentru produse cu un factor de protecție de minimum 30, nu doar în zilele însorite, ci și în sezonul rece. Radiațiile sunt prezente în atmosferă în permanență, așa că ele pot fi dăunătoare pe toată perioada anului.

Frumusețea tenului tău și aspectul său neted depinde în mare măsură de rutina de îngrijire pe care o adopți. Include toate aceste produse în trusa ta de cosmetice și nu ezita să le folosești în mod regulat. Astfel, vei putea obține o piele plină de strălucire și vei face față mai ușor eventualelor imperfecțiuni.

Sursa foto: shutterstock_170784851.jpg