Timisoara

Patrimoniul sub reflectoare Timisoara- lumi paralele

Detalii expozitie

Social links
Categorie
Expozitii
Modificat
acum 3 saptamani si 6 zile
Vizualizari
218

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 12 mai 2023 - Duminica 1 octombrie 2023

Voteaza & Distribuie

Prezentare expozitie

În 2023 te invităm să te plimbi alături de noi pe coridoarele timpului și să mergem într-o scurtă călătorie a trecutului. Din 12 mai și până pe 23 august 2023 dezvăluim tainele istoriei și descoperim Timișoara! Și pentru că ne dorim ca toți să aibă posibilitatea de a ne vizita, expoziția noastră să prelungește până pe 1 octombrie 2023!
Expoziția este deschisă de miercuri până duminică, între orele 10:00-18:00, iar intrarea este 16 lei/persoană
Plata se face la locație. Intrarea a fost liberă în data de 12 mai și evenimentele muzeale.
Te așteptăm să ni te alături la expoziția ”Patrimoniul sub reflectoare Timișoara – Lumi paralele”, care se va desfășura în mansarda B2 a Bastionului Maria Theresia, parte a proiectului Spotlight Heritage Timișoara, din Programul cultural național „Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023”. Expoziția este organizată de Muzeul Național al Banatului, în parteneriat cu Universitatea Politehnica Timișoara, prin Centrul de ID/IFR și e-Learning și Centrul Multimedia.
Prin acest eveniment dorim să propunem publicului o incursiune în istoria cartierelor printr-o cheie barocă: alegoria simțurilor, prezentând secvențe din viața cotidiană din Iosefin (2019), Elisabetin (2020), Fabric (2021), Cetate (2022) și Giroc (2023), un cartier-dormitor din perioada comunistă.
În mansarda bastionului Theresia vor fi expuse bunuri culturale de patrimoniu din colecțiile Muzeului Național al Banatului, care ilustrează viața economică, socială și culturală a celor 5 cartiere din Timișoara, alături de diverse surse de memorie: fragmente de interviuri și texte literare (roman, jurnal, memorii). Expoziția cuprinde o selecție importantă de cărți poștale, fotografii, sigilii, diplome de breaslă, care depun mărturie despre secvențe din istoria celor 5 cartiere ale Timișoarei și diversele comunități cultural-lingvistice.
Te vom conduce printr-o călătorie de stimulare a simțurilor, unde vei avea bucuria de a explora spații urbane prin prisma a cinci personalități marcante ale orașului Timișoara:
Văzul și lumea Valeriei Pintea din cartierul Iosefin, prin romanul Lianei Maria Gomboșiu;
Tactilul și lumea ascunsă într-un cufăr a lui Netti Diel din cartierul Elisabetin, prin intermediul jurnalului de familie al Piei Brînzeu;
Auzul și lumile în destine din cartierul Fabric, aflate în arhiva Grupului de Istorie Orală și Antropologie Culturală, înființat și coordonat de doamna Smaranda Vultur;
Olfactivul și lumea din oglinda cartierului Cetate, din perspectiva poeziilor scrise de Robert Șerban și a textelor selectate de Smaranda Vultur și Roxana Rogobete;
Gustativul și lumile paralele din cartierul Giroc, suprinse în jurnalul Sorinei Jecza, impresii vizuale și informații din Revoluția din ‘89.
Vom crea o experiență imersivă prin diverse instalații care utilizează tehnologii de realitate augumentată și virtuală, prin care vei putea descoperi poveștile din spatele exponatelor și a diverselor locații din oraș.
Pentru a vedea ce ți-am pregătit pentru anul 2023, accesează: https://bit.ly/3AZ1MsY

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro