Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Pătuț pliabil sau fix pentru bebelușul tău? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Pătuț pliabil sau fix pentru bebelușul tău? Avantaje și dezavantaje pentru fiecare

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Apartine de
DWF
Vizualizari
464

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Bucuria venirii pe lume a unui copil este imensă! Înainte de naștere, părinții se ocupă de amenajarea camerei celui mic, pe care îl așteaptă cu drag. Pe lângă culoarea pereților sau alegerea mobilierului, este esențială achiziționarea pătuțului, în care micuțul să se odihnească. Deși nu este o alegere ușoară, ținând cont de multitudinea de modele de pe piață, cele mai populare sunt pătuțurile pliabile și modelele fixe. Nu știi ce să alegi?

Îți punem la dispoziție informații utile despre ambele modele, pentru o achiziție informată. Iată ce avantaje și dezavantaje trebuie să cunoști pentru pătuțul pliabil și pătuțul fix.

Pătuț pliabil: avantaje și dezavantaje

Pătuțul pliabil este recomandat copiilor de toate vârstele. Atunci când alegi un astfel de model, trebuie să te asiguri că are o stabilitate optimă, astfel încât cel mic să nu se răstoarne în momentele mai agitate. Cele mai bune pătuțuri pliabile pentru copii au două niveluri, care asigură confort mamei și bebelușului, încă din primele luni de la naștere. Dacă alegi un pătuț Graco, te poți bucura de un model cu pereți laterali din plasă, care asigură ventilația celor mici în timpul somnului și supravegherea ușoară din partea laterală.

Un alt avantaj al pătuțului pliabil?

Acesta se împachetează rapid într-un obiect de dimensiuni reduse, așa că este ușor de mutat și de depozitat. Totodată, îl poți lua cu tine în deplasări, pentru ca cel mic să doarmă liniștit. Patul pliabil pentru copii se folosește și ca loc de joacă. Nu trebuie decât să-l iei cu tine în orice cameră dorești, pentru a supraveghea copilul. Modelele complexe de pătuțuri pliabile vin însoțite de numeroase accesorii moderne și utile, precum:

  • Cântece de leagăn
  • Masă de înfășat care se atașează la pătuț
  • Jucării
  • Consolă de control
  • Sistem legănat, prin vibrație.

Când vine vorba de dezavantaje, trebuie să iei în calcul faptul că patul pliabil poate fi mai puțin stabil decât un model fix, din lemn. În plus, la unele pătuțuri pliabile, susținerea saltelei se realizează cu benzi din plastic sau vinil care, în timp, se rup sau se curbează. Nu uita să le verifici periodic, pentru a împiedica accidentarea micuților.

Pătuț fix: avantaje și dezavantaje

Ești dornic să știi mai multe despre pătuțurile fixe pentru copii? Cel mai des, sunt realizate din lemn sau PAL. Modelul din lemn este foarte popular și îl poți alege pentru copilul tău, deoarece oferă stabilitate și durabilitate pe termen lung. Calitatea paturilor din lemn este foarte bună și indiferent de model, îl poți monta singur, la tine acasă. Paturile din PAL sunt mai ușoare decât cele din lemn și pot fi mutate mai rapid dintr-o zonă în alta.

Deși nu putem vorbi despre numeroase dezavantaje, merită să facem o comparație între patul pliabil și patul fix. Astfel, patul fix are un preț mai ridicat decât modelul pliabil și categoric, îți ocupă mai mult loc în camera copilului. Este și mai greu decât un pat pliabil, care poate fi cărat cu o singură mână. Ia în calcul și faptul că un pat fix nu poate fi transportat atunci când mergi în deplasări cu micuțul tău. La capitolul siguranță, balanța se poate înclină către un pătuț pliabil. La modelele din lemn, există gratii în care bebelușul se poate lovi. Când stă într-un model pliabil, se poate atinge doar de o plasă.

Pentru că nu există un răspuns corect și general valabil la întrebarea: Ce să aleg dintre un pătuț pliabil și un model fix, merită să ții cont de acești factori, înainte să cumperi un model. Gândește-te la design, siguranță, portabilitate sau greutate și vei alege ceea ce se potrivește cel mai bine pentru copilul tău!

Sursa foto: unsplash.com/photos/eJwSOguD1rE

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com