Timisoara

“Pe roți”

Detalii film

Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
537

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 10 mai 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Dacă tot e la modă mersul pe bicicletă, vă invităm cu mic cu mare să vizionați filmul brazilian “Pe Roți”, în regia lui Mauro D’Addio, joi, 10 mai de la ora 19.00, la Casa Artelor, Sala Studio. PE ROȚI este un film de aventuri pentru întreaga familie care vorbește despre curaj, îndrăzneală, dorința de a cuceri lumea și vă va purta într-o aventură autentică, la capătul căreia eroii vor descoperi prietenia adevărată. Este un road movie care urmărește transformarea tinerilor săi eroi de-a lungul unei călătorii…pe roți.

Lucas, un baiat de 13 ani, se află în scaunul cu rotile în urma unui accident, Laís, 12 ani, o ajută pe mama ei să vândă micul dejun dintr-o camionetă, în orășelul unde locuiesc. Laís își dorește enorm să îl cunoască pe tatăl ei care a plecat pe când ea era mică. Lucas și Laís sunt prieteni de la școală și când Laís află unde este tatăl ei, cei doi pornesc într-o aventură incredibilă pentru a-l găsi.

“Sper că toți cei care-l vor vedea la cinema: copii, adolescenți, părinți sau bunici se vor bucura de film. M-aș fi bucurat să văd reacțiile pe viu, dar chiar și așa, de departe, sunt conectat emoțional cu publicul din România. Vă doresc tuturor vizionare plăcută! ” – Mauro D’Addio, regizorul filmului (Brazilia).

Proiecția este organizată în colaborare cu Asociația Ceva de spus, care va participa cu o parte din membrii acesteia, pe roți, oferindu-vă la final mai multe detalii despre cum e să te deplasezi pe roți la școală, cu mijloacele de transport, în parc. După film puteți testa mersul pe roțile unui scaun cu rotile și înțelege mai bine cum se percepe lumea din el și cum ești perceput în el.

PE ROȚI poate reprezenta o ocazie bună pentru orele de Dezvoltare personală și Educație civică pentru ciclul primar. Filmul poate fi unul dintre proiectele din SCOALA ALTFEL de anul acesta și prin intermediul lui veți putea ține o altfel de lecție despre toleranță, curaj, prietenie și perseverență!
Proiecția are loc la Timișoara cu sprijinul distribuitorului Freealize și a Casei de Cultură și Arte a Județului Timiș.

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta