Timisoara

Perdele si draperii - sfaturi pentru alegerea acestora

Perdele si draperii - sfaturi pentru alegerea acestora

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Apartine de
EM Inbound
Vizualizari
276

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Draperiile reprezintă o parte importantă a unei încăperi. Ele au atât un rol estetic, cât și unul funcțional. Te ajută să îi dai camerei un aspect personalizat, te ajută să îți protejezi intimitatea, dar în același timp îți oferă, mai ales în dormitor, protecție împotriva razelor soarelui la orele mult prea matinale. Găsești în magazine o mulțime de draperii de toate culorile și texturile, dar pe lângă aceste aspecte, trebuie să te gândești și la modalitatea în care le vei agăța. Așa că ceea ce părea simplu – să agăți o bucată de material în fața unei ferestre – se transformă în ceva foarte complicat. În cele ce urmează îți vom prezenta câteva sfaturi care cu siguranță îți vor face alegerea mai ușoară.

Ce tipuri de materiale există în magazine?
Principalele materiale din care sunt confecționate draperiile sunt – poliesterul, catifeaua și inul.

Poliesterul este un material sintetic, foarte durabil de altfel și ușor de întreținut. Este foarte prietenos cu bugetul, dar absoarbe foarte ușor mirosurile neplăcute și este inflamabil. Așa că ai grijă unde îl folosești. Dacă de exemplu obișnuiești să aprinzi lumânări în dormitor, mai bine te îndrepți către alt material.

Catifeaua este un material foarte moale, dar cu o densitate ridicată. Draperiile din catifea sunt opace, așa că sunt excelente pentru dormitor, însă având o densitate mare sunt mult mai greu de curățat.

Draperiile din in sunt foarte durabile și confecționate din fibre naturale. Reprezintă o alegere foarte prietenoasă cu natura, dar trebuie menționat și că inhibă înmulțirea bacteriilor și a fungilor. Se șifonează însă foarte repede și fibrele se contractă foarte ușor, deci trebuie să ai grijă atunci când le speli.

Ce culoare alegem pentru perdele si draperii?
Sigur că o alegere cu care nu poți da greș niciodată o reprezintă culorile neutre. Dacă însă cu personalitatea ta se potrivesc mai degrabă draperiile colorate, trebuie să ai în vedere câteva aspecte. În primul rând, draperiile colorate vor deveni instant centrul atenției. Culoarea draperiei trebuie să fie complementară cu culoarea pereților, însă trebuie să se diferențieze față de ei. Mai ales în cazul în care îți decorezi dormitorul, trebuie să alegi o culoare pe care o găsești relaxantă. Unele persoane pot găsi relaxare în albastru, însă altele pot prefera roz. Nu este obligatoriu să alegi perdele monocromatice. Poți alege unele cu model floral, cu carouri sau buline. În această situație însă, modelul draperiilor trebuie să se potrivească cu cel a lenjeriei de pat.

Care este opțiunea cea mai bună pentru agățatul perdelelor?
În ultimii ani tot mai populare au devenit șinele. Modalitatea de montare este simplă, în sensul că acestea se prind de tavan. Există elemente de obicei din plastic, care se agață în perdea și în acest fel se face legătura dintre șină și perdea.

O altă opțiune mult mai veche decât șina, este garnișa. Această opțiune presupune două elemente între care sunt așezate două bare – una pentru perdea și cealaltă pentru draperiile. Capetele celor două bare pot avea elemente decorative, așa că trebuie să ale alegi cu grijă în așa fel încât să se potrivească cu decorul camerei. Garnișele pot fi confecționate din metal sau lemn. Pentru a prinde draperiile de cele două bare, fie apelezi la elemente speciale, care trebuie să fie din același material ca și garnișele, fie achiziționezi draperii care deja sunt prevăzute cu găuri și pot fi așezate direct.

Unde agăți draperiile?

La această întrebare există mai multe răspunsuri. Așa că le poți agăța fie mai aproape de tavan, fie mai aproape de fereastră. Ține minte însă că draperiile așezate foarte aproape de tavan vor da impresia unei încăperi mai înalte.

Unde găsești perdele si draperii in Timisoara?
Sunt multe magazine de unde poți alege perdele și draperii. Îți recomandăm să mergi fizic in magazine pentru a vedea materialul si pentru a te decide si asupra lungimii si a culorii. Un magazin unde poti comanda perdele si draperii Timisoara este Evo-Concept. Consultantii lor iti pot oferi solutii pentru alegerea corecta a materialelor, pot masura si propune solutii pentru ca rezultatul final sa fie unul perfect. Poti alege dintr-o varietate mare de modele, iti pot oferi consultanta gratuita in dimensionarea acestora, se ocupa de toate detaliile, inclusiv accesorii de prindere a acestora si, in plus, iti pot oferi solutii pentru montarea acestora.

Sursa foto: evo-concept.eu

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210