Timisoara

PNL

PNL

Detalii partid politic

Adresa
Timișoara, Strada Vasile Alecsandri
Categorie
Partide politice
Modificat
acum 1 an si 4 luni
Vizualizari
1783

Voteaza & Distribuie

Prezentare partid politic

PNL Timi
Partidul Naţional Liberal este promotorul libertăţii individuale, sociale, economice şi politice, prin concepţie, prin acţiune şi prin tradiţie. Partidul Naţional Liberal este continuatorul gândirii liberale din România. În plan personal, Partidul Naţional Liberal este preocupat în mod deosebit de primatul individului în faţa societăţii, de egalitatea în faţa legilor, de garantarea drepturilor şi libertăţilor cetăţeneşti, de toleranţa în raport cu convingerile şi opţiunile celorlalţi. Libertatea individuală este obiectivul major pe care îl propunem tuturor persoanelor responsabile.

În plan social, Partidul Naţional Liberal are ca obiectiv modernizarea accelerată a societăţii, scoaterea instituţiilor din autarhie, din conservatorism şi imobilism. Partidul Naţional Liberal optează pentru modernizarea prin stabilitate şi pentru coeziune socială, bazată pe reducerea surselor de tensiune, de conflict şi de violenţă. În principal, stabilitatea socială se va obţine prin dezvoltarea clasei de mijloc constituită din inima vie a liberei iniţiative, din elitele tehnocraţiei şi profesiunilor liberale, din vârfurile muncitoreşti şi meşteşugăreşti, din fermieri şi ţărani proprietari.

În plan economic, Partidul Naţional Liberal este adeptul declarat al capitalismului, al pieţei şi al economiei de piaţă. Partidul Naţional Liberal se pronunţă ferm ca, între voinţa consumatorului, individual sau social, şi posibilităţile producătorului să existe doar piaţa şi legile ei specifice de reglementare. În activitatea economică, Partidul Naţional Liberal susţine, de principiu, controlul consumatorului asupra producătorului, îngrădirea prin concurenţă a monopolului şi eliminarea ingerinţelor administraţiei şi birocraţiei în promovarea producţiei. Partidul Naţional Liberal se pronunţă pentru libera circulaţie a mărfurilor, capitalului şi forţei de muncă, pentru limitarea autorităţilor de reglementare şi pentru eliminarea birocraţiei.

În activitatea economică statul trebuie să aibă un rol neînsemnat, relativ subsidiar. Rolul statului rămâne important doar în politica monetară, în alocarea resurselor bugetare pentru obiectivele de interes naţional şi în definirea cadrului legislativ bazat pe garantarea dreptului de proprietate. În plan politic, Partidul Naţional Liberal este ferm ataşat valorilor democraţiei, pluralismului şi statului de drept. Pentru promovarea noii clase politice şi a partidelor cu responsabilitate politică, Partidul Naţional Liberal promovează competiţia deschisă în viaţa politică internă. Mijloacele prin care ne vom atinge obiectivele sunt fundamentarea pe analiză a punctelor de vedere, dezbaterea comunicarea şi imaginea publică pentru câştigarea unei cât mai largi audienţe.

Partidul Naţional Liberal este adversar de principiu al marilor proiecte abstracte, mesianice sau dogmatice. El se pronunţă contra oricăror forme de extremism sau radicalism, conştient de faptul că nimeni nu dispune de reţete salvatoare sau de "truse universale". Menirea participării Partidului Naţional Liberal la viaţa politică este promovarea concepţiei, principiilor şi ideilor liberale, afirmarea noii clase politice liberale şi asumarea responsabilităţii înfăptuirii instituţiilor statului de drept.

Orar partid politic

Luni - Vineri: 9:00 - 17:00

Filtre partid politic

Zone din Timisoara: Cetate