Timisoara

Poate câinele să mănânce mâncare pentru pisici?

Poate câinele să mănânce mâncare pentru pisici?

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Apartine de
Carpathians Pet Food
Vizualizari
229

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Câinele tău a mâncat din mâncarea pisicii și te întrebi dacă o să i se întâmple ceva? Cel mai probabil nu, dacă s-a întâmplat doar o singură dată. Mâncarea pentru pisici este întotdeauna gustoasă și apetisantă și nu doar pentru o pisica, ci și pentru un câine. Acesta este atras de mâncarea pentru pisici și o consideră chiar irezistibilă, iar dacă aceasta este lăsată în bol, nesupravegheată, este foarte probabil să guste din ea, ba chiar să o mănânce.

În continuare vei afla diferențele dintre mâncarea pentru câini și cea pentru pisici și dacă este sigur pentru un câine să consume mâncare pentru pisici.

Care sunt diferențele dintre mâncarea pentru câini și mâncarea pentru pisici?

Câinele este omnivor, ceea ce îi permite să aibă o dietă mai variată care să includă hrană de origine animală și vegetală. Pisica este carnivoră, ceea ce înseamnă că dieta ei este se bazează exclusiv pe hrană de origine animală. Acest lucru înseamnă că pisicile au o cerință mai mare de proteine și grăsimi decât câini. În plus în hrana pisicii vom găsi 11 aminoacizi esențiali, în timp ce în hrana câinelui sunt doar 10. Mâncarea pentru pisici are în plus față de cea pentru câini taurina, cel de al 11 aminoacid. De aceea mâncarea creată special pentru pisici oferă concentrații mai mari de proteine, grăsimi și taurină decât mâncarea pentru câini. Câinele este atras de hrana pentru pisici, aceasta fiind mai aromată și mai gustoasă. Mâncând hrana pisici, câinele poate chiar să își depășească nevoile sale nutriționale, ceea ce poate duce la îngrășare.

Poate un câine să mănânce mâncare pentru pisici?

Pentru câinii cu probleme de sănătate, precum cancerul sau pentru cei care au un apetit scăzut sau cei care pierd în greutate și masa musculară, hrana pentru pisici poate fi chiar o alternativă. Fiind și mai gustoasă, hrana pentru pisici va reuși să le ofere o porție bogată în calorii și o dietă echilibrată din punct de vedere nutritiv. Însă acest lucru trebuie să fie stabilit de către medicul veterinar, așa că va trebui să îl întrebi pe acesta dacă este în regulă ca patrupedul tău să consume mâncare de pisici.

Pentru unii câini, mâncarea de pisici consumată chiar și în cazuri speciale, cum sunt cele menționate mai sus, poate reprezenta o problemă. Spre exemplu, dacă patrupedul tău este supraponderal sau dacă are predispoziție pentru a dezvolta pancreatita, acesta trebuie să consume hrana cu un conținut de scăzut de grăsimi, deci hrana pentru pisici nu este potrivită.

Același lucru este valabil și pentru un câine cu boli de rinichi sau de ficat, care trebuie să consume cantități moderate de proteine. Nici pentru un câine care are un tract gastrointestinal sensibil nu este potrivită hrana pentru pisici deoarece aceasta este prea bogată în grăsimi și proteine. Este foarte important să iei legătura cu medicul veterinar pentru a ști dacă mâncarea de pisici se potrivește câinelui tău. Dacă acesta este perfect sănătos, nu ar trebui să fie o problemă dacă din când în când mai gustă din bolul cu hrană al pisicii.

Concluzie


Oferă-i câinelui tău hrana de care are nevoie! Îți recomandăm să îi dai acestuia hrană special creată pentru câini și să ții cont de indicațiile pe care ți le dă medicul veterinar. Dacă îți dorești să achiziționezi mâncare pentru câini de calitate intră pe carpathianspetfood.ro.

La Carpathians Pet Food vei găsi hrană umedă și uscată pentru câinele tău, care este delicioasă și care va reuși să îi indeplinească toate nevoile sale nutritive. Pentru a comanda intră pe site sau contactează-i la numărul de telefon 0790518731.

Autor

  • 0Partener de afaceri

  • EM Inbound Timisoara - agentie de marketing online cu focus pe SEO. Oferim companiilor posibilitatea de a-si creste vizibilitatea in mediul online prin creare de continut unic, creare de continut si campanii pe Social Media, promovare prin campaniile de Google Ads si optimizare SEO.
  • Timisoara
  • 0770470210

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com